Ruby Port i rabarbar Risotto z cukrowymi truskawkami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Ruby Port i Risotto z rabarbarem z Cukrowanymi truskawkami. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 305 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jeśli masz ryż arborio, wodę, rabarbar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ruby Port Sparklers, Pieczona pierś z kaczki z sosem Ruby Port, oraz Star Anise Spiced Cranberry Sauce W / Ruby Port dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz truskawki i 1 łyżkę cukru w małej misce. Odstawić.
Połącz port i 1/4 szklanki cukru w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 7 minut lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z rabarbarem; gotować 7 minut.
Doprowadzić 3 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w małym rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Mleko, pozostały 1/2 szklanki cukru, sól i gałka muszkatołowa połączyć w osobnym rondlu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu. Roztopić masło w dużym holenderskim piekarniku.
Dodać ryż do patelni; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance gorącej wody; gotować 3 minuty lub aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, stale mieszając.
Dodaj pozostałą wodę, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja wody zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej.
Dodaj mieszaninę mleka, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja mleka zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 30 minut). Wymieszać wanilią; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać z mascarpone, aż ser się rozpuści.
Umieść około 1/2 filiżanki risotto w każdej z 8 misek. Top każdej porcji z 2 łyżki mieszanki portu i 1/4 szklanki mieszanki truskawek.