Jedna porcja zawiera 914 kalorii, 21g białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, grubą sól morską, taką jak fleur de sel, igły rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Słodkie i słone suszone pomidory i rozmaryn płaski chleb, Grillowany stek balsamiczny z rozmarynem, oraz Płaski Chleb Cynamonowy.
Instrukcje
1
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubić razem mąkę chlebową, mąkę pełnoziarnistą i drożdże, a następnie ubić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Chlebowa
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ubij w wodzie, miodzie i 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Przymocuj hak do ciasta do miksera stojącego i wymieszaj na niskim (#2 Na pomocy kuchennej), aż ciasto zacznie odrywać się od boków miski, około 3 minut. (Ciasto powinno być bardzo lepkie w dotyku i nie powinno całkowicie odciągać się od miski. Jeśli jednak ciasto w ogóle nie odciągnie, stopniowo ubijaj do 1/4 szklanki dodatkowej mąki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Za pomocą oleju roślinnego lub nonstick spray oleju roślinnego, lekko oleju 3-quart lub większej miski (lub pojemnika rosnącego ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przenieść ciasto do miski i lekko oleju lub spryskać wierzchu ciasta. Za pomocą taśmy oznaczyć na zewnątrz miski do około podwójnej wysokości bieżącej ciasta. Przykryć miskę szczelnie folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (75 ° F do 80 ° F, patrz notatki Szefa Kuchni) 30 minut. Używając naoliwionych rąk, przenieś ciasto na lekko naoliwioną powierzchnię roboczą. Delikatnie rozciągnij spód ciasta i złóż do środka, następnie powtórz z lewej strony, prawej strony i góry. Okrągłe ciasto pakiet następnie przenieść do miski, gładkie strony do góry, i lekko oleju lub spray wierzchu ciasta. Miskę szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Niech ciasto rosnąć aż podwojony rozmiar i depresja trzyma po naciśnięciu delikatnie opuszkiem palca, o 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Szczotka ciężka blacha do pieczenia z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2
Przenieść ciasto na arkusz i, opuszkami palców, bardzo delikatnie wcisnąć w prostokąt 12-na 5-na 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Wierzch ciasta wymieszać z pozostałymi 2 łyżeczkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Lekko pokryć arkusz folii z tworzywa sztucznego olejem roślinnym lub nieprzywierającym sprayem z oleju roślinnego. Przykryć ciasto naoliwioną folią i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar i depresja bardzo powoli wypełnia się po naciśnięciu delikatnie opuszkiem palca, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Podczas gdy ciasto rośnie, umieść stojak w pobliżu dna piekarnika i góry kamieniem do pieczenia lub ciężką blachą do pieczenia. Ustaw aluminiowo-foliową żeliwną patelnię lub ciężką obramowaną patelnię do pieczenia na podłodze piekarnika i rozgrzej piekarnik do 246° przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Używając opuszków palców, głęboko Dołóż ciasto na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Posypać rozmarynem, grubą solą i pieprzem. Szybko przenieść blachy do pieczenia na gorąco kamień do pieczenia (patrz notatki szefa kuchni) i dodać 1/2 kostki lodu Puchar patelni pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Żelki Life Savers
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
4
Piec chleb, obracając patelnię o 180 stopni w połowie, aż góra będzie złotobrązowa, a szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty (natychmiastowy odczyt termometru włożony do środka zarejestruje około 210 ° F), 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, Obrane
5
Przełożyć chleb z blachy do pieczenia na stojak, aby całkowicie ostygł.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Ciasto najlepiej rośnie w okolicach 75 ° F do 27°. Jeśli twój dom jest po zimnej stronie, możesz ustawić pojemnik z bardzo gorącą wodą z kranu w pobliżu rosnącego ciasta i przykryć ciasto i gorącą wodę dużym plastikowym pojemnikiem lub miską—będziesz musiał podgrzewać wodę co 30 do 40 minut. Alternatywnie możesz umieścić ciasto (i mały pojemnik z bardzo gorącą wodą) w kuchence mikrofalowej (nie włączonej) lub standardowym piekarniku bez lampki pilotowej, ale z włączonym światłem piekarnika, aby zapewnić delikatne ciepło. * Jeśli chcesz zrobić ten chleb przez 2 dni, możesz go schłodzić na noc po pierwszym wyrośnięciu. Po podwojeniu rozmiaru (pierwszy wzrost), delikatnie naciśnij ciasto w misce, a następnie przenieś do dużej, zamykanej torby zamrażarki, która została pokryta olejem roślinnym lub nieprzywierającym sprayem z oleju roślinnego. Pozostawić mały koniec worka, aby umożliwić ucieczkę gazu podczas fermentacji i przechowywać ciasto w lodówce przez noc. Następnego dnia doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej co najmniej 1 godzinę przed ukształtowaniem i pieczeniem bochenka.* Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, ważne jest, aby chleb był podmuch ciepła, gdy tylko wejdzie do piekarnika. Z tego powodu piekarnik musi być podgrzewany przez pełną godzinę i ważne jest, aby nie dopuścić do ucieczki zbyt dużej ilości ciepła podczas wkładania chleba. Podczas przenoszenia ciasta do piekarnika do pieczenia należy szybko zamknąć drzwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1-1/2 Szklanki Piwa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego