Rozmaryn Pomarańcza Pieczona Pierś Z Indyka

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Rozmaryn pomarańczowy Pieczona pierś z indyka może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 82g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Ten przepis jest lubiany przez 791 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka czosnku, rozmarynu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczona Rozmarynowa Pierś Z Indyka, Pieczona Cytryna Rozmaryn Split Pierś Z Indyka, oraz Krew Pomarańcza-Szkliwiona Pierś Indyka Z Ziemniakami Pieczonymi W Piecu.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Włożyć pierś indyka, skórą do góry, na płytkiej patelni.
W małej misce wymieszaj czosnek, rozmaryn, musztardę, sól, pieprz, 2 łyżki soku pomarańczowego i olej.
Rozluźnij skórę indyka, używając palców lub łyżki; przetrzyj mieszankę czosnku pod i nad skórą indyka. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części piersi i nie dotykała kości.
Wlać wino, sok z cytryny, bulion i pozostałą 1/4 szklanki soku pomarańczowego do patelni.
Piecz od 2 godzin do 2 godzin 30 minut lub do czasu, aż termometr wykaże co najmniej 74°.
Indyka ułożyć na ciepłym talerzu; przykryć folią.
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem. Łyżka soków z patelni nad indykiem; dekoruj plasterkami pomarańczy.