Rozmaryn-pierś kaczki z karmelizowanymi morelami

Rozmaryn-przetarta pierś z kaczki z karmelizowanymi morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 392 kalorie, 35g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz piersi z kaczki, oliwę z oliwek, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pierś z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym i grillowanymi morelami, Grillowanie: Przyprawiona Pierś Z Kaczki, oraz Kaczka rozmarynowa z morelami.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki. Rozetrzyj mieszankę rozmarynu na kaczce. Przykryć i schłodzić 2 godziny. Kaczkę opłukać zimną wodą; osuszyć.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kaczkę i gotować przez 5 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Wyjąć z patelni; odstawić na 10 minut.
Połącz granulowany cukier i ocet w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Gotować do zgęstnienia i bursztynowego koloru (około 5 minut).
Dodać morele; zmniejszyć ogień i gotować przez 1 minutę lub aż morele zaczną mięknąć.
Kaczkę pokroić ukośnie przez ziarno na plastry.
Podawać z karmelizowanymi morelami.