Rozmaryn Pieczony Indyk

Rozmaryn Pieczony Indyk
Rozmaryn pieczony indyk może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 13. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 356 kalorii, 54g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Mieszanka liści rozmarynu, czosnku, pieczonych ziemniaków petite Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rozmaryn-Pomarańcza Pieczony Indyk, Pieczony indyk z rozmarynem i cytryną, oraz Jabłko Rozmaryn Pieczeń Indyk.

Instrukcje

1
Posiekać 3 ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2
Posiekany czosnek wymieszać z posiekanym rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Usunąć podroby i szyję. Opłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz; osusz ręcznikami.
5
Natrzyj olej na skórę. Wycisnąć sok z cytryny w połowie do jamy ciała, a następnie dodać skórkę. Na skórę indyka natrzeć sok z pozostałej cytryny w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
Wsuń palce pod skórę indyka, aby delikatnie ją poluzować (ale pozostawić na miejscu) na piersi, na zewnątrz ud i nóg oraz na plecach (Od końca szyi).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Wsuń mieszankę rozmarynowo-czosnkową pod skórę, równomiernie rozprowadzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
8
Umieść pozostałe ząbki czosnku i gałązki rozmarynu wewnątrz ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
9
Aby upiec, umieść indyka, pierś do góry, na stojaku w kształcie litery V w 12-na 17 - calowej patelni do pieczenia (lub takiej, która jest co najmniej 2 cale dłuższa i szersza niż ptak). Piecz w piekarniku 350, aż termometr włożony przez najgrubszą część piersi do kości osiągnie 160, 1 1/2 do 2 1/4 godziny. Umieścić na talerzu i odstawić do 30 minut; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
10
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni. Rezerwy patelni z sokami do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia25
Magazyn