Rozmaryn Pieczony Indyk

Rozmaryn pieczony indyk może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 13. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 356 kalorii, 54g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Mieszanka liści rozmarynu, czosnku, pieczonych ziemniaków petite Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rozmaryn-Pomarańcza Pieczony Indyk, Pieczony indyk z rozmarynem i cytryną, oraz Jabłko Rozmaryn Pieczeń Indyk.
Instrukcje
Posiekać 3 ząbki czosnku.
Posiekany czosnek wymieszać z posiekanym rozmarynem.
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu.
Usunąć podroby i szyję. Opłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz; osusz ręcznikami.
Natrzyj olej na skórę. Wycisnąć sok z cytryny w połowie do jamy ciała, a następnie dodać skórkę. Na skórę indyka natrzeć sok z pozostałej cytryny w połowie.
Wsuń palce pod skórę indyka, aby delikatnie ją poluzować (ale pozostawić na miejscu) na piersi, na zewnątrz ud i nóg oraz na plecach (Od końca szyi).
Wsuń mieszankę rozmarynowo-czosnkową pod skórę, równomiernie rozprowadzając.
Umieść pozostałe ząbki czosnku i gałązki rozmarynu wewnątrz ptaka.
Aby upiec, umieść indyka, pierś do góry, na stojaku w kształcie litery V w 12-na 17 - calowej patelni do pieczenia (lub takiej, która jest co najmniej 2 cale dłuższa i szersza niż ptak). Piecz w piekarniku 350, aż termometr włożony przez najgrubszą część piersi do kości osiągnie 160, 1 1/2 do 2 1/4 godziny. Umieścić na talerzu i odstawić do 30 minut; zachować ciepło.
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni. Rezerwy patelni z sokami do sosu.