Rozmaryn Pieczony Indyk

Rozmaryn Pieczony Indyk
Rozmaryn pieczony indyk może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 13. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 356 kalorii, 54g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Mieszanka liści rozmarynu, czosnku, pieczonych ziemniaków petite Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rozmaryn-Pomarańcza Pieczony Indyk, Pieczony indyk z rozmarynem i cytryną, oraz Jabłko Rozmaryn Pieczeń Indyk.

Instrukcje

1
Posiekać 3 ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2
Posiekany czosnek wymieszać z posiekanym rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Usunąć podroby i szyję. Opłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz; osusz ręcznikami.
5
Natrzyj olej na skórę. Wycisnąć sok z cytryny w połowie do jamy ciała, a następnie dodać skórkę. Na skórę indyka natrzeć sok z pozostałej cytryny w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
Wsuń palce pod skórę indyka, aby delikatnie ją poluzować (ale pozostawić na miejscu) na piersi, na zewnątrz ud i nóg oraz na plecach (Od końca szyi).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Wsuń mieszankę rozmarynowo-czosnkową pod skórę, równomiernie rozprowadzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
8
Umieść pozostałe ząbki czosnku i gałązki rozmarynu wewnątrz ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
9
Aby upiec, umieść indyka, pierś do góry, na stojaku w kształcie litery V w 12-na 17 - calowej patelni do pieczenia (lub takiej, która jest co najmniej 2 cale dłuższa i szersza niż ptak). Piecz w piekarniku 350, aż termometr włożony przez najgrubszą część piersi do kości osiągnie 160, 1 1/2 do 2 1/4 godziny. Umieścić na talerzu i odstawić do 30 minut; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
10
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni. Rezerwy patelni z sokami do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje13
Ocena Zdrowia25
Magazyn