Rozjaśniona Papryka Faszerowana
Rozjaśnione-Up nadziewane papryki może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 21g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, pastę pomidorową, brązową soczewicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Rozjaśnione Skorupki Nadziewane Ricottą Z Włoską Kiełbasą Ragu, Faszerowana Papryka, oraz Faszerowana Czerwona Papryka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Odetnij wierzchołki z każdej papryki, zarezerwuj je i wydrąż wnętrze papryki z nasion i ścian nasion.
Posypać wnętrzności szczyptą soli i szczyptą pieprzu i odstawić.
Ciepła 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu i dodać czosnek i cebulę. Gotować, aż zmięknie, 3 protokół, a następnie dodać wołowinę, oregano, cynamon i kminek. Gotować, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż nie będzie już różowe. Wymieszać 1 łyżkę pasty pomidorowej, aż pokryje mięso i lekko przyciemni. Wymieszać bulion, ryż i soczewicę.
Wyjąć z ognia i odstawić, aż ciecz zostanie wchłonięta, a mieszanina lekko ostygnie. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Nadzienie podzielić między papryki i umieścić z powrotem na wierzch. Ustaw papryki pionowo w małym naczyniu do pieczenia, takich jak 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
Ubij 1 1/2 szklanki wody z pozostałą łyżką pasty pomidorowej i oliwy z oliwek.
Wlać do naczynia wokół papryki. Przykryć szczelnie folią i piec, aż papryka będzie miękka i ryż i soczewica są gotowane przez, o 1 godzinę 15 minut.
Ostrożnie przenieść paprykę do naczynia i wlać płyn do gotowania na średniej patelni nonstick. Gotować na dużym ogniu, aż sos zgęstnieje i zmniejszy się do około 1/2 szklanki.
Zdjąć z ognia i dodać koperek. Doprawić solą i pieprzem.
SOS podawać z nadziewaną papryką.