Rozdrobniona Wieprzowina (Tinga)

Rozdrobniona Wieprzowina (Tinga)
Rozdrobniona wieprzowina (Tinga) może być tylko Hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 7G białka, oraz 68 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 83 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać chipotle salsa, kolendra, liście laurowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pikantna Meksykańska Pork Tostadas (Tinga), Tinga de Puerco (Tinga wieprzowa), oraz Rozdrobniony Pikantny Kurczak Tostadas (Tinga) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni 5-do 6-quart połączyć wieprzowinę, cebulę, czosnek, kolendrę, miętę, liście laurowe, 1 łyżeczkę soli i 6 szklanek wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka po przekłuciu, 1 do 1 1/4 godziny. Łyżką szczelinową podnieś mięso z bulionu, pozostawiając inne ciała stałe. Rezerwy bulionu do innego użytku. Gdy mięso jest wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, rozerwać na grube strzępy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Ustaw patelnię 5 - do 6-quart lub patelnię 12-calową na średnim ogniu. Wycisnąć kiełbasę z osłonki na patelnię; mieszać często, aż mięso będzie rumiane, 6 do 10 minut. (Jeśli używasz mielonej wieprzowiny, pokrusz wieprzowinę na patelni i dodaj chili w proszku.) Jeśli jest więcej niż 1 łyżka tłuszczu, odcedzić i wyrzucić dodatkowe. Wymieszać w rozdrobnionej wieprzowiny, chipotle salsa, ocet, i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina CiągniętaWieprzowina Ciągnięta
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Mieszać często na małym ogniu, aż Tinga jest gorąca i soki są lekko zagęszczone i nie cieknące, 4 do 6 minut.
4
Dodaj więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn