Rozdrobniona Wieprzowina (Tinga)
Rozdrobniona wieprzowina (Tinga) może być tylko Hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 7G białka, oraz 68 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 83 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać chipotle salsa, kolendra, liście laurowe, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pikantna Meksykańska Pork Tostadas (Tinga), Tinga de Puerco (Tinga wieprzowa), oraz Rozdrobniony Pikantny Kurczak Tostadas (Tinga) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni 5-do 6-quart połączyć wieprzowinę, cebulę, czosnek, kolendrę, miętę, liście laurowe, 1 łyżeczkę soli i 6 szklanek wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka po przekłuciu, 1 do 1 1/4 godziny. Łyżką szczelinową podnieś mięso z bulionu, pozostawiając inne ciała stałe. Rezerwy bulionu do innego użytku. Gdy mięso jest wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, rozerwać na grube strzępy.
Ustaw patelnię 5 - do 6-quart lub patelnię 12-calową na średnim ogniu. Wycisnąć kiełbasę z osłonki na patelnię; mieszać często, aż mięso będzie rumiane, 6 do 10 minut. (Jeśli używasz mielonej wieprzowiny, pokrusz wieprzowinę na patelni i dodaj chili w proszku.) Jeśli jest więcej niż 1 łyżka tłuszczu, odcedzić i wyrzucić dodatkowe. Wymieszać w rozdrobnionej wieprzowiny, chipotle salsa, ocet, i oregano.
Mieszać często na małym ogniu, aż Tinga jest gorąca i soki są lekko zagęszczone i nie cieknące, 4 do 6 minut.
Dodaj więcej soli do smaku.