Rosół z kulkami Macy
Rosół z kulkami Macy to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 47g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 644 kalorie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przepis ten zachwycił 171 osób. Udaj się do sklepu i odebrać seltzer wody, Mączka Maca, pasternak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosół z kulkami Macy, Rosół Z Kulkami Macy, oraz Rosół z kulkami Macy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zupa: dokładnie umyć kurczaka i umieścić go w garnku.
Dodaj wodę (wystarczy zanurzyć wszystko z 2 cale wody na górze), cebulę, pęczek koperku (związany sznurkiem), seler i sól. Doprowadzić do wrzenia i odtłuścić pianę, która utworzy się na wierzchu. Pianę należy wyrzucić, dalej gotować na średnim ogniu, aż piana przestanie się pojawiać. Obniżyć ogień do średnio-niskiego i dodać imbir, rzepa, pasternak, marchew i sok z cytryny. Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu przez 2 godziny.
Po 2 godzinach spróbuj bulionu i sprawdź, czy chcesz więcej soli lub innych przypraw. Wyciągnij kurczaka. Powinien się rozpadać i odpadać od kości. Wyciągnij kości i wyrzuć, a kurczaka pokrój na kawałki.
Połowę kurczaka włożyć z powrotem do zupy i połowę odłożyć na sałatkę z kurczaka następnego dnia. Zawsze-lekko zwiększyć ogień i dodać ziemniaki. Podczas gdy ziemniaki gotować, zacząć na kulki Macy.
Aby kulki Macy: w dużej misce, wymieszać razem posiłek Macy, jajka, olej roślinny, seltzer, sól i pieprz. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Weź mieszankę kulek Macy z lodówki i umieść przy kuchence, w której gotuje się zupa.
Umieść miskę zimnej wody obok mieszanki kulek Macy-będziesz musiał zanurzyć w niej ręce, aby posiłek Macy nie przyklejał się do dłoni.
Chwycić trochę mieszanki i toczyć go w dłoniach do piłki o średnicy 1 cala. Upuść kulki Macy w zupie po kolei. Po wymieszaniu przykryj zupę i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Podawać w miseczkach natychmiast ze świeżo pokrojonym koperkiem posypanym wierzchem.