Rosół z imbirem i grzybami Shiitake
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Rosół z imbirem i grzybami Shiitake może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Ten przepis służy 3. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z prostych przepisów wymaga grzybów shiitake, wody, cukru i soli. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 402 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Zupa z makaronem imbirowo-czosnkowym z Bok Choy i grzybami Shiitake, Kurczak pieczony sojowo-imbirowy z grzybami Shiitake, oraz Kurczak imbirowy, Shiitake i zupa z szalotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć suszone grzyby: namoczyć suszone grzyby w gorącej wodzie przez 20 minut. Użyj miski lub mniejszego garnka, aby utrzymać grzyby zanurzone w wodzie.
Marynować kurczaka: gdy grzyby są moczenie, wymieszać soję, cukier, sól i skrobia kukurydziana w dużej misce. Upewnij się, że nie ma grudek skrobi kukurydzianej.
Dodać kurczaka i imbir do miski, wrzucić do herbu z marynatą, i odstawić.
Grzyby pokroić, dodać do kurczaka: gdy grzyby zmiękną, wyjąć z wody (oszczędzając płyn do namaczania) i pokroić cienko.
Dodać grzyby do miski z kurczakiem. Jeśli mocząca się woda ma w sobie ziarno, zalej namoczoną wodę przez sito o drobnych oczkach wyłożone papierowym ręcznikiem do innej miski.
Kurczak gotować, grzyby z grzybami moczyć wodą:
Umieść mieszaninę grzybów z kurczaka i płyn do namaczania grzybów w garnku i zagotuj. Obniżyć ogień do gołego dusić, przykryć garnek i gotować delikatnie przez 25 protokół.