Rosy Galaretka Winogronowa
Rosy galaretka winogronowa jest bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Ten przepis służy 60. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka soku żurawinowego, cukru, pektyny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Podobne przepisy to Galaretka winogronowa MCP, Grape Ape Jelly Shot, oraz Galaretka Z Winogron Kardamonowych.
Instrukcje
Do ciężkiego garnka wlać soki żurawinowe i winogronowe.
Dodaj pektynę i mieszaj do rozpuszczenia. Doprowadzić mieszaninę soku do pełnego wrzenia toczenia na dużym ogniu. Wymieszać cukier i powrócić do pełnego wrzenia przez 1 minutę, stale mieszając.
Usuń z ciepła i odtłuść dowolną pianę.
Wlać galaretkę do gorących, wysterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4 cala nadproża. Dostosuj pokrywki. Proces przez 10 minut w łaźni z wrzącą wodą.