Rosół

Rosół
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj rosołu. Ten bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje 3,33 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 987 kalorii, 69g białka, oraz 67 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sól i mielenie pieprzu, schmaltz, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Avgolemono (aka grecka cytrynowa zupa z kurczaka), Mila End ' S rosół z zupą Mandel, oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą).

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem kulek Macy, w dużym garnku, obficie zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić, aby usunąć wszystkie szare szumowiny, które będą unosić się na powierzchni, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 3 godziny. Po prostu kontynuuj degustację: kiedy rosół smakuje złociście i chickeny, jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
MacaMaca
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Usuń kurczaka i, jeśli chcesz, pozostawić zupę, aby wystygła, aby można było usunąć dowolny tłuszcz, który zbiera się na powierzchni. W ten sposób możesz też zebrać trochę szmalców.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchmaltzSchmaltz
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
3
Podgrzać bulion i podawać jako zwykłą zupę, lub dodać kilka paluszków marchewki-z około 2 marchewek, powiedzmy-i gotować w zupie, dodając kilka rozdartych kawałków kurczaka, aby ogrzać na końcu. Lubię dodawać świeżo posiekaną natkę pietruszki. (Można również gotować kulki Macy w zupie, jak również podczas podgrzewania ponownie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
MacaMaca
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
4
Jajko ubić w dużej misce, a następnie ubić w roztopionym szmalcu (czy czymkolwiek). Kontynuuj ubijanie, dodając wodę lub wywar z zupy, mączkę z macy i sól i pieprz, i wymieszaj razem w szorstką pastę; jeśli jest zbyt sztywna, aby poczuć, że może być plastyczna później, dodaj trochę więcej wody. Włożyć do lodówki, aby schłodzić na 1 godzinę (lub pozostawić na noc, jeśli chcesz), a następnie zanurzyć małe grudki pasty i zwinąć je w kulki wielkości orzecha włoskiego między dłońmi. Pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie i gotujemy na wolnym ogniu około 40 minut (można je ugotować bezpośrednio w zupie, ale zrobię wszystko, aby zachować jej nieutwardzoną klarowność). Są gotowane, gdy wznoszą się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
SchmaltzSchmaltz
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj do zupy i obficie kadzi do czekających miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn