Rosół

Rosół
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj rosołu. Ten bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje 3,33 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 987 kalorii, 69g białka, oraz 67 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sól i mielenie pieprzu, schmaltz, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Avgolemono (aka grecka cytrynowa zupa z kurczaka), Mila End ' S rosół z zupą Mandel, oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą).

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem kulek Macy, w dużym garnku, obficie zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić, aby usunąć wszystkie szare szumowiny, które będą unosić się na powierzchni, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 3 godziny. Po prostu kontynuuj degustację: kiedy rosół smakuje złociście i chickeny, jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
MacaMaca
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Usuń kurczaka i, jeśli chcesz, pozostawić zupę, aby wystygła, aby można było usunąć dowolny tłuszcz, który zbiera się na powierzchni. W ten sposób możesz też zebrać trochę szmalców.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchmaltzSchmaltz
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
3
Podgrzać bulion i podawać jako zwykłą zupę, lub dodać kilka paluszków marchewki-z około 2 marchewek, powiedzmy-i gotować w zupie, dodając kilka rozdartych kawałków kurczaka, aby ogrzać na końcu. Lubię dodawać świeżo posiekaną natkę pietruszki. (Można również gotować kulki Macy w zupie, jak również podczas podgrzewania ponownie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
MacaMaca
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
4
Jajko ubić w dużej misce, a następnie ubić w roztopionym szmalcu (czy czymkolwiek). Kontynuuj ubijanie, dodając wodę lub wywar z zupy, mączkę z macy i sól i pieprz, i wymieszaj razem w szorstką pastę; jeśli jest zbyt sztywna, aby poczuć, że może być plastyczna później, dodaj trochę więcej wody. Włożyć do lodówki, aby schłodzić na 1 godzinę (lub pozostawić na noc, jeśli chcesz), a następnie zanurzyć małe grudki pasty i zwinąć je w kulki wielkości orzecha włoskiego między dłońmi. Pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie i gotujemy na wolnym ogniu około 40 minut (można je ugotować bezpośrednio w zupie, ale zrobię wszystko, aby zachować jej nieutwardzoną klarowność). Są gotowane, gdy wznoszą się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
SchmaltzSchmaltz
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj do zupy i obficie kadzi do czekających miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn