Rosół
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj rosołu. Ten bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje 3,33 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 987 kalorii, 69g białka, oraz 67 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sól i mielenie pieprzu, schmaltz, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Avgolemono (aka grecka cytrynowa zupa z kurczaka), Mila End ' S rosół z zupą Mandel, oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą).
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem kulek Macy, w dużym garnku, obficie zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Odtłuścić, aby usunąć wszystkie szare szumowiny, które będą unosić się na powierzchni, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 3 godziny. Po prostu kontynuuj degustację: kiedy rosół smakuje złociście i chickeny, jest gotowy.
Usuń kurczaka i, jeśli chcesz, pozostawić zupę, aby wystygła, aby można było usunąć dowolny tłuszcz, który zbiera się na powierzchni. W ten sposób możesz też zebrać trochę szmalców.
Podgrzać bulion i podawać jako zwykłą zupę, lub dodać kilka paluszków marchewki-z około 2 marchewek, powiedzmy-i gotować w zupie, dodając kilka rozdartych kawałków kurczaka, aby ogrzać na końcu. Lubię dodawać świeżo posiekaną natkę pietruszki. (Można również gotować kulki Macy w zupie, jak również podczas podgrzewania ponownie.)
Jajko ubić w dużej misce, a następnie ubić w roztopionym szmalcu (czy czymkolwiek). Kontynuuj ubijanie, dodając wodę lub wywar z zupy, mączkę z macy i sól i pieprz, i wymieszaj razem w szorstką pastę; jeśli jest zbyt sztywna, aby poczuć, że może być plastyczna później, dodaj trochę więcej wody. Włożyć do lodówki, aby schłodzić na 1 godzinę (lub pozostawić na noc, jeśli chcesz), a następnie zanurzyć małe grudki pasty i zwinąć je w kulki wielkości orzecha włoskiego między dłońmi. Pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie i gotujemy na wolnym ogniu około 40 minut (można je ugotować bezpośrednio w zupie, ale zrobię wszystko, aby zachować jej nieutwardzoną klarowność). Są gotowane, gdy wznoszą się na powierzchnię.
Dodaj do zupy i obficie kadzi do czekających miski.