Rolki do lodówki 3 w 1
Trzy w jednym bułeczki z lodówki to chleb, który służy 48 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 145 kalorii . Za 12 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 10 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Udaj się do sklepu i kup tłuszcz roślinny, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Wypróbuj Mango-Refrigerator Cake , Refrigerator Carrot and Cucumber Pickles i Mexican Three Cheese Dip , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Dodaj ziemniaki, cukier, tłuszcz roślinny, sól, jajka i 5 szklanek mąki; ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj pozostałą mąkę w ilości wystarczającej do uzyskania zwartego ciasta. Przełóż na posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 5-7 minut.
Umieść w dużej, natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i wstaw do lodówki na 8 godzin lub na całą noc.
Uderz pięścią w ciasto. Przełóż je na lekko posypaną mąką powierzchnię i podziel na trzy części.
Aby przygotować bułeczki koniczynowe, podziel jedną porcję na 48 kawałków. Uformuj z każdego kawałka kulkę o średnicy 1 cm; umieść po trzy kulki w natłuszczonych foremkach na muffiny.
Aby przygotować bułeczki z czterolistną koniczyną, podziel jedną porcję na 16 kawałków. Uformuj z każdej kulkę o średnicy 3,8 cm i umieść ją w natłuszczonych foremkach do muffinek. Nożyczkami pokrój każdą kulkę na ćwiartki, ale nie do końca, pozostawiając ciasto na dole.
W przypadku bułek podziel jedną porcję na 16 kawałków. Uformuj z każdego kawałka kulkę o średnicy 3,8 cm.
Umieścić w natłuszczonej kwadratowej formie do pieczenia o boku 9 cali.
Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1-1/4 godziny.
Piec w temperaturze 400° przez 13–16 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Posmarować roztopionym masłem.