Roladki ziemniaczane z solą Kminkową
Bułki ziemniaczane z solą Kminkową mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 24. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cukru, mleka, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Roladki Ziemniaczane Z Solą Kminkową, Mielona wołowina nie-garnki z kminkiem-Skorupka Solna, oraz Roladki Żytnie Kminkowe.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w małym rondlu idodaj wodę do przykrycia przez 1". Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej i dusić untilpotato jest miękka, o 15 protokół.
Odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania w małej misce microwave-safe.
Tymczasem roztopić 4 łyżki masła w innymmały rondel.
Dodać mleko, wymieszać do ogrzania, około 1 minuty, i odstawić.
Przełożyć ugotowane ziemniaki do dużej miski.
Rozgnieść widelcem, następnie wymieszać mieszaninę mleka, 1 łyżkę cukru i 1/2 łyżeczki soli (mieszanina będzie lekko grudkowata).
Rewarm ciecz do gotowania ziemniaków wmicrowave (lub odstawić do ostygnięcia), aż do natychmiastowego odczytu termometru rejestruje 105 ° F–110°F. wymieszać pozostałe 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli i drożdże; odstawić do spienienia, o ok. 10 minut.
Dodać mieszaninę drożdży do potatomixture i wymieszać do połączenia.
Dodaj 3 1/4 filiżanek drewnianą łyżką i mieszaj, aż powstanie ciasto asticky.
Obróć ciasto na mąkę i nakrętkę, odkurzając powierzchnię, ciasto i twoje ręce często z pozostałą 1/2 szklanki mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i lekko lepkie, 7-8 minut. Formować w piłkę i przenieść Toa masłem miskę. Obróć, aby pokryć ciasto zbutter i przykryć miskę folią.
Niech ciasto wyrośnie, schłodzone, przez noc.
Patelnia do pieczenia masła.
W małej miseczce wymieszać nasiona kminku i sól precla; odstawić.Dziurkować ciasto (nie zagniatać).
Przetnij na pół, a następnie zwiń każdy kawałek w kłódkę o długości 12".
Wytnij każdą kłódkę na 12 równych części, a następnie rzuć każdy kawałek w kulkę (w sumie 24). Ułożyć na patelni, równomiernie rozmieszczone, W6 rzędach
Pozwól wznieść się w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu aż do prawie podwojonej wielkości, około 1 godziny.
Ułóż stojak na środku piekarnika iprzygotuj do 191°.
Jajko i śmietanę ubić w małej misce; wyprasować wierzchy bułek z odrobiną umycia.
Piec, obracając patelnię raz, aż bułki są gotowane przez i głęboki złoty, 25-30 minut.
Przełożyć do stelaża z drutu i ostudzić na patelni przez 5 minut, a następnie obrócić ostrym nożem, aby poluzować z patelni; nie oddzielać.
Przenieść do stojaka i ostudzić przez 10 minut. DO przodu: może być wykonany 8 godzin. Rewarm, owinięty w folię, w 149°oven aż do ogrzania.