Roladki z tuńczyka z pieczonym sosem z szalotki-Wasabi

Roladki z tuńczyka z pieczonym sosem z szalotki-Wasabi
Roladki z tuńczyka z pieczoną szalotką - sos Wasabi może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 613 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sos sojowy, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tuńczyk w sosie Wasabi, Pieczony Tunan w sosie Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
2
Rozłóż 1/2 cala warstwę soli koszernej w talerzu ciasta. Włóż szalotkę do soli, koniec korzenia w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
3
Piec przez 1 godzinę, lub do bardzo miękki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
4
Ostudzić lekko, a następnie obrać szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
5
W małej misce wymieszaj proszek wasabi z gorącą wodą. Przykryć talerzem i odstawić na 5 minut. Zeskrobać wasabi do mini procesora, dodać prażoną szalotkę, sok z cytryny, sos sojowy, olej roślinny i olej sezamowy oraz puree. Doprawić koszerną solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Proszek WasabiProszek Wasabi
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
WasabiWasabi
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
W misce wymieszać tuńczyka z majonezem i sambal; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Ustaw dużą patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
8
Dodaj szpinak, garść na raz, i gotować, mieszając, aż tylko zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
9
Przełożyć szpinak na durszlak i ostudzić, a następnie wycisnąć nadmiar płynu. Szpinak grubo posiekać i przelać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż złoty kolor, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
11
Przełożyć do zaprawy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie grubo zmielić. Wymieszać nasiona sezamu do szpinaku wraz z szalotki i oleju sezamowego i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
12
Ułóż 4 arkusze ciasta filo jeden na drugim na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
13
Górną blachę posmarować roztopionym masłem i pokroić na 6 kwadratów. wykonać 1 kwadrat na raz, a resztę przykryć folią. Łyżka około 3 łyżki tuńczyka i 1 łyżka szpinaku na dolnej trzeciej części kwadratu filo. Złóż filo do góry i nad nadzieniem i zwinąć mocno, popychając filo po bokach, tworząc równomierny cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
14
Posmaruj pieczęć masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
15
Przełożyć na blachę do pieczenia i przechowywać w lodówce odkryte. Powtórz z pozostałą filo, masłem i nadzieniem, aby uzyskać w sumie 12 rolek.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
16
W średniej patelni, ciepła 1/4 cala oleju roślinnego, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
17
Dodać 2 bułki z tuńczykiem i smażyć na dużym ogniu, zmieniając się na brązowy wszystkie 4 strony, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
18
Przenieść rolki do deski do krojenia. Powtórz proces z pozostałymi rolkami, dodając więcej oleju roślinnego w razie potrzeby i zmniejszając ciepło, jeśli rolki zbyt szybko brązowieją. Każdą rolkę pokroić na 4 kawałki i ułożyć na talerzu. Łyżka 1/2 łyżeczki sosu szalotka-wasabi na wierzchu każdego plastra i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
WasabiWasabi
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn