Roladki Z Koniczyny Kukurydzianej
Bułki z koniczyny kukurydzianej mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka margaryny, mąki kukurydzianej, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 37%. Spróbuj Roladki Z Koniczyny, Roladki Z Koniczyny, oraz Roladki Z Koniczyny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z mlekiem. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 4 szklanki mąki, 1/3 szklanki mąki kukurydzianej, masło, i sól do mieszaniny drożdży; ubić na średniej prędkości miksera, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 10 minut. Podzielić na 18 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), podziel każdą porcję na 3 części; uformuj każdy kawałek w kulkę. Patelnie na muffinki zalać sprayem do gotowania; umieścić 3 kulki ciasta w każdej filiżance muffinki. Przykryć i odstawić 10 minut lub do podwojenia wielkości.
Połączyć białko jaja i 1 łyżkę wody; Pędzel na rolkach.
Posypać 1 łyżeczką mąki kukurydzianej.
Piec w 350 przez 25 minut lub do złotego koloru.
Zdjąć z patelni; podawać na ciepło.