Roladki z karczochów i szpinaku
Karczochowo-szpinakowe pinwheels to przystawka dla 24 osób. Za 48 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 161 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Jeśli masz pod ręką ciasto francuskie, szpinak, cebulę w proszku i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 32% , co jest raczej słabym wynikiem. Wypróbuj Paprika Parmigiano Pinwheels , Mediterranean Spinach Artichoke Dip i Warm Spinach Artichoke Dip , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pierwsze siedem składników. Rozłóż ciasto francuskie.
Rozłóż mieszankę z karczochów na każdym arkuszu, pozostawiając około 1,25 cm od brzegów.
Zwiń w rulon. Zawiń w folię spożywczą; zamroź na 30 minut.
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój każdą rolkę na 12 plasterków.
Połóż przekrojoną stroną do dołu na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.