Roladki Makowe

Roladki Makowe
Bułeczki Makowe wymagają ok. 16 godzin i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 24. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Dobrze sprawdza się jako chleb w bardzo przystępnej cenie. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, skórkę pomarańczową, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Roladki Makowe, Roladki orzechowo-Makowe, oraz Roladki Makowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść mak w misce i przykryj wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Niech namoczyć przez 1 godzinę.
3
Wymieszać mleko, cukier, skracanie i sól. Mieszaj, aż skracanie się rozpuści. Chłodna mieszanka do letniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
4
Drożdże wymieszać z 2 szklankami mąki; wymieszać z mlekiem. Wymieszać z jajkami. Z pozostałej mąki wyrobić średnio sztywne ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
MlekoMleko
5
Umieść w dobrze naoliwionej misce i obróć, aby pokryć powierzchnię. Przykryć i odstawić do podwojenia wielkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Dobrze odcedzić mak i 3 razy przełożyć przez najlepsze ostrze młynka. Masło śmietankowe lub margaryna i miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
MasłoMasło
KremKrem
MiódMiód
7
Dodać śmietanę, wymieszać z makiem, orzechami, rodzynkami i startą skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
RodzynkiRodzynki
KremKrem
OrzechyOrzechy
8
Dodaj więcej śmietany, jeśli to konieczne, aby rozłożyć cienko na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
CiastoCiasto
9
Opróżnić ciasto i podzielić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Zwiń każdą połowę na prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
11
Posmarować nadzieniem z maku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Roll up, jelly-roll fashion, od long edge. Pokrój każdy na 12 kawałków i umieść wyciętą stronę w natłuszczonych 9 calowych okrągłych patelniach do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
13
Niech wzrosną, aż podwoi się luzem.
14
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 18 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W16 hrs, 40 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia4
Magazyn