Krewetki z grilla w sosie koktajlowym

Krewetki z grilla w sosie koktajlowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki BBQ z sosem koktajlowym spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.97 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 490 kalorii, 21g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną musztardę, sok z cytryny, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Shrimp Cocktail Bar: Klasyczny Sos Koktajlowy, Avocado Crema, Remoulade, Pieczony koktajl krewetkowy z pikantnym sosem koktajlowym Sriracha, oraz Koktajl krewetkowy z sosem koktajlowym limonkowym Sriracha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Krewetki dokładnie opłukać w zimnej wodzie i umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wymieszać goździki, przyprawione sól, tymianek, musztarda, seler sól, pieprz, i Neelys przyprawy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól SelerowaSól Selerowa
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Posypać krewetki mieszaniną przypraw i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
5
Dodać sok z cytryny i sos BBQ i dokładnie wymieszać. Przykryć i niech marynować przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
6
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Umieść krewetki na grillu, bezpośrednio na ogniu. Gotować przez 1 1/2 do 2 minut na stronę i całkowicie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Podawać z sosem koktajlowym i udekorować klinami cytrynowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KoktajlowySos Koktajlowy
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
9
Dodaj wszystkie składniki do miski i mieszaj, aż się połączą. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
W dużym rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować bez przykrycia, często mieszając, przez 1 godzinę 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Połącz wszystkie składniki w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Podawać schłodzone.

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku1(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków11 funt cukinii,sól selerowasól selerowa1(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek0(może być lub przeglądać)goździki mielonegoździki mielone1(zima)musztarda mielonamusztarda mielona11 funt cukinii,musztarda mielonamusztarda mielona1(zima)świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz2(zima)chrzan preparowanychrzan preparowany1Dashposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuliposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuli1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty1cytryna, soczysta, plus kliny cytrynowe, do dekoracjicytryna, soczysta, plus kliny cytrynowe, do dekoracji2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana5(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1(zima)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)4(zima)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa0(może być lub przeglądać)paluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsapaluszki mięsne o smaku pepperoni), pokrojone na kawałki wielkości kęsa454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata5(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire11 funt cukinii,Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.
TrudnośćTwardy
Gotowe W43 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn