Rolada z omletem z tuńczyka: Rotolo di Frittata con Tonno
Tunan omlet Roll: Rotolo di Frittata con Tonno jest pescatarian przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 226 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka liści pietruszki, mąki, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Polpettone di tonno (włoski chleb z tuńczykiem), Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), oraz Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszaj jajka i mąkę, używając widelca lub trzepaczki, aby rozbić kępki kwiatów.
Ubij w obfitej szczypcie soli i mleka.
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek do 9-calowej patelni omletowej na dużym ogniu.
Podgrzewaj, aż olej będzie gorący, ale nie pali.
Dodać 1/4 mieszaniny jaj na patelni i gotować frittata na 1 stronie, aż jajka są gotowane, a spód jest złoty brąz. Za pomocą szpatułki ostrożnie podnieś frittatę z patelni i delikatnie połóż ją na czystej desce do krojenia lub powierzchni roboczej, utrzymując brązowawą stronę do dołu.
Niech Frittata ostygnie podczas pracy z rybami. Powtórz z resztą mieszaniny jaj, tworząc 4 frittatas.
W małej patelni saute rozgrzać pozostały olej do gorąca, ale nie do palenia.
Dodać czosnek, pietruszkę, tuńczyka i anchois i za pomocą drewnianej łyżki delikatnie wymieszać na średnim ogniu. Tuńczyk i sardele zaczną się mieszać w mieszaninę przypominającą pastę.
Dodać sok z cytryny i kontynuować mieszanie, aż dobrze połączone, o 3 protokół.
Delikatnie rozprowadź mieszaninę tuńczyka na odsłoniętej stronie schłodzonej frittaty, pozostawiając 1-calową granicę dookoła.
Zwiń frittatę, uważając, aby nie pękła ani nie otworzyła frittaty. Owinąć papier pergaminowy wokół zwiniętego omletu i odstawić na kilka godzin do lodówki. Pokroić w bite wielkości rund, zachowując pergamin papieru nienaruszone.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc