Rolada z omletem z tuńczyka: Rotolo di Frittata con Tonno

Rolada z omletem z tuńczyka: Rotolo di Frittata con Tonno
Tunan omlet Roll: Rotolo di Frittata con Tonno jest pescatarian przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 226 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka liści pietruszki, mąki, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Polpettone di tonno (włoski chleb z tuńczykiem), Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym (Spaghetti al tonno e pomodoro), oraz Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta).

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj jajka i mąkę, używając widelca lub trzepaczki, aby rozbić kępki kwiatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubij w obfitej szczypcie soli i mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek do 9-calowej patelni omletowej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podgrzewaj, aż olej będzie gorący, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodać 1/4 mieszaniny jaj na patelni i gotować frittata na 1 stronie, aż jajka są gotowane, a spód jest złoty brąz. Za pomocą szpatułki ostrożnie podnieś frittatę z patelni i delikatnie połóż ją na czystej desce do krojenia lub powierzchni roboczej, utrzymując brązowawą stronę do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
7
Niech Frittata ostygnie podczas pracy z rybami. Powtórz z resztą mieszaniny jaj, tworząc 4 frittatas.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
JajkoJajko
8
W małej patelni saute rozgrzać pozostały olej do gorąca, ale nie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać czosnek, pietruszkę, tuńczyka i anchois i za pomocą drewnianej łyżki delikatnie wymieszać na średnim ogniu. Tuńczyk i sardele zaczną się mieszać w mieszaninę przypominającą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
10
Dodać sok z cytryny i kontynuować mieszanie, aż dobrze połączone, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
11
Zdjąć z ognia.
12
Delikatnie rozprowadź mieszaninę tuńczyka na odsłoniętej stronie schłodzonej frittaty, pozostawiając 1-calową granicę dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TuńczykTuńczyk
13
Zwiń frittatę, uważając, aby nie pękła ani nie otworzyła frittaty. Owinąć papier pergaminowy wokół zwiniętego omletu i odstawić na kilka godzin do lodówki. Pokroić w bite wielkości rund, zachowując pergamin papieru nienaruszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćŚredni
Gotowe W24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn