Rolada z grillowanego bakłażana z glazurą balsamiczną
Rolada z grillowanego bakłażana z polewą balsamiczną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 531 kalorii, 16G białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka pieczonej papryki, ciężka śmietana, kozi ser i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć grubą sól morską, można śledzić to danie główne z Kora czekoladowo-migdałowa z solą morską jako deser. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowana Sałatka z bakłażanem i serem Manchego ze świeżą bazylią i glazurą Balsamiczno-pieprzową, Bakłażan parmezan z glazurą balsamiczną, oraz Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Dodaj balsamiczny do małego rondla na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia. Zmniejsz, aż zgęstnieje i syropy. Odstawić.
Toast orzeszki piniowe w suchej patelni saute na średnim ogniu przez 4 do 5 protokół. Odstawić.
Skropić plastry bakłażana oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem do smaku. Ułóż je na gorącym grillu. Gotować, aż ładnie zwęglone, o 1 do 2 protokół z każdej strony.
Wyjmij je na tacę wyłożoną pergaminem.
W średniej misce wymieszać prażone orzeszki piniowe, kozi ser, śmietanę, sól, pieprz i natkę pietruszki.
Dobrze wymieszać drewnianą łyżką, aż wszystko zostanie równomiernie wkomponowane. Umieść 2 do 3 łyżek mieszanki sera na krawędzi każdego plastra bakłażana.
Obtoczyć plastry bakłażana wokół sera.
Gotowe rolady odłożyć z powrotem na grill, który został odwrócony do dołu. Grilluj, aż ser zacznie się topić, a bakłażan zostanie rozgrzany, uważając, aby nie spalić bakłażana, około 3 do 4 minut.
Rolady wyjąć z grilla na półmisek.
Każdą roladę z bakłażana ułożyć smażonym paskiem czerwonej papryki.
Dekoruj szyfonadą rukoli, mżawką oliwy z oliwek i redukcją balsamiczną.