Rolada migdałowo-cytrynowa bezowa
Rolada migdałowo-cytrynowa bezowa to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, ocet winny, podwójną śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 68 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Rolada bezowa żurawinowa, Rolada truskawkowa bezowa z mascarpone, oraz Rolada bezowa z kremem anyżowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 190C / 170C fan / gas 5 i wyłożyć blachę Swiss roll (około 23 x 30cm) z pergaminem do pieczenia.
Białka ubić w czystej misce, aż będą sztywne. Powoli dodawać cukier, wciąż ubijając, aż będzie sztywny i błyszczący.
Złóż ekstrakt migdałowy, ocet i zmielone migdały, aż lekko włączone.
Wlać do puszki Swiss roll i wygładzić, dotykając puszki, aby usunąć duże pęcherzyki powietrza.
Piec przez 30-35 minut lub do góry jest złoty i czuje się Firma i zestaw.
Wyjąć z piekarnika, przykryć pergaminem do pieczenia i wilgotnym ręcznikiem do herbaty. Pozostawić do ostygnięcia.
Aby służyć, ubij śmietanę, aż będzie gęsta. Łyżka trzecia do worka rurowego i odstawić. Roladę przełożyć na duży arkusz pergaminu do pieczenia posypany cukrem pudrem. Ostrożnie odkleić papier podszewkowy i rozprowadzić na twarogu cytrynowym, a następnie rozprowadzić na pozostałej części kremu.
Zwiń ostrożnie, używając papieru, aby ci pomóc. Pozostałą śmietanę wyłożyć na roladę i udekorować płatkami migdałów i połówkami truskawek.