Rolada czekoladowa z malinami
Przepis Rolada czekoladowa z malinami jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 10 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ekstraktu z wanilii, cukier puder, Holenderskie kakao procesowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 28%. Spróbuj Rolada Czekoladowa, Rolada Czekoladowa, oraz Rolada Suflet Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać galaretkę o wymiarach 15 x 10 cali sprayem do gotowania; dno linii papierem woskowym. Pokryć papier woskowy sprayem do gotowania. Pył z bułką tartą; odstawić.
Ubić żółtka w misce z dużą prędkością miksera przez 4 minuty. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, ubijając aż będzie gęsty i blady (około 2 minut). Białka ubić czystymi ubijakami z dużą prędkością miksera do uzyskania piany; dodać sól. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszać wanilią. Stopniowo dodawać kakao; mieszać aż do dobrze wymieszanego. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę żółtek; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj.
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni, rozkładając równomiernie na boki patelni.
Piec w temperaturze 375 przez 15 minut lub aż ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Ciasto poluzować z boków patelni; wyłożyć na naczynie posypane cukrem pudrem; ostrożnie odkleić papier woskowy.
Niech ciasto ostygnie 1 minutę. Zaczynając od wąskiego końca, zwiń ciasto i ręcznik razem.
Miejsce, szew stronie w dół, na stojaku z drutu; ostudzić całkowicie (około 1 godziny).
Rozwiń ciasto ostrożnie; usuń ręcznik.
Rozłóż ubitą polewę na cieście, pozostawiając 1/2-calowy margines wokół zewnętrznych krawędzi. Przełożyć ciasto; umieścić, szew bok w dół, na talerzu. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Ciasto pokroić w plasterki.
Syrop mżawka na każdym z 10 talerzy.
Na wierzchu ułożyć plasterek ciasta; podawać z malinami.