Rogaliki Cynamonowo-Cukrowe
Need a wegetariańska przystawka? Rogaliki cynamonowo-cukrowe mogą być świetnym przepisem. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać ciepłą wodę 105º do 115º, masło, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Tort kawowy cynamonowo-cukrowy brązowy z polewą z serem waniliowym, Cynamon rodzynki angielski chleb Muffin z cukrem cynamonowym masło, oraz Ciasto z brzoskwiniami i prażonym cynamonem z cukrem cynamonowym #Bundtamonth.
Instrukcje
Naciśnij masło do prostokąta o wymiarach 10 x 8 cali na papierze woskowym; schłodzić.
Połącz drożdże, 1 łyżkę cukru i wodę w 2-filiżance płynnej miarki; odstawić 5 minut.
Podgrzać mleko do 105 do 11
Mieszankę drożdży, ciepłe mleko, pozostałe 2 łyżki cukru, 2 szklanki mąki i kolejne 3 składniki połączyć w dużej misce. Ubić mieszankę ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż będzie gładka. Stopniowo wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 10 minut).
Umieścić w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Rozwal ciasto. Przykryć folią i schłodzić ciasto 1 godzinę.
Punch ciasto w dół; skręcić na lekko mąki powierzchni, i roll w 24-x 10-calowy prostokąt.
Umieść schłodzony prostokąt masła w środku prostokąta ciasta i ostrożnie złóż ciasto na maśle. Szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18 x 10 cali; złóż na trzecie części, zaczynając od krótkiego boku. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Powtórz procedurę walcowania i składania dwa razy, schładzając ciasto 30 minut za każdym razem. Owinąć ciasto w folię aluminiową i schłodzić 8 godzin.
Ciasto podzielić na 4 równe porcje.
Rozwałkować 1 porcję w 12-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni i pokroić na 6 klinów (pozostałą masę pozostawić schłodzoną).
Zwiń każdy klin ciasno, zaczynając od szerokiego końca.
Umieścić, skierować bok w dół, na wysmarowanych blachach do pieczenia, delikatnie wyginając rolki w kształcie półksiężyca. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia luzem.
Kliny ciasta posypać równomiernie mieszaniną zmielonego cynamonu i cukru; zwinąć.
Piec w temperaturze 425 przez 8 minut lub do lekko złocistego. Croissanty lekko schłodzić na blasze do pieczenia i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta.
Połącz przesiany cukier puder i sitrring mleka, aż mieszanina osiągnie mżejącą konsystencję. Łyżka do rogalików.