Rodzinna Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli

Rodzinna Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli
Family Fresh Green Bean Casserole to amerykański hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,06 USD za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby baby portobello, fasolkę szparagową, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 326 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rodzinna Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli, Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli, oraz Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Zagotuj duży garnek osolonej wody na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj fasolę i gotuj, aż będzie miękka, ale nadal jędrna, około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
5
Usuń fasolę z wody do dużej miski z lodowatą wodą, aby zachować kolor i zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Odcedź fasolę i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
7
Rozpuść 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta. Dodaj grzyby, dopraw solą i pieprzem do smaku i smaż około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
9
Dodaj mąkę i mieszaj przez kolejną minutę, aby ugotować smak surowej mąki, a następnie ubij śmietanę. Gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aby połączyć smaki i posmakować przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
PrzyprawyPrzyprawy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Pokrój zieloną fasolkę na 2-calowe kawałki. Pozostałe 2 łyżki masła rozpuść na małej patelni. Zmiażdż płatki zbożowe w zamykanej plastikowej torbie i dodaj je na patelnię z masłem. Rzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
MasłoMasło
ZbożaZboża
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
PatelniaPatelnia
11
Rozłóż zieloną fasolkę na dnie 9-calowego naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
12
Zalej fasolę całą mieszanką sosu grzybowego i posyp startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SerSer
FasolaFasola
SOSSOS
13
Posyp posmarowanymi masłem płatkami zbożowymi i piecz w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F, aż uzyskasz jasnozłoty kolor i szampan, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZbożaZboża
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjmij z piekarnika i podawaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn