Rodzinna Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli
Family Fresh Green Bean Casserole to amerykański hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,06 USD za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby baby portobello, fasolkę szparagową, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 326 fanów. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rodzinna Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli, Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli, oraz Zapiekanka Ze Świeżej Zielonej Fasoli.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zagotuj duży garnek osolonej wody na średnim ogniu.
Dodaj fasolę i gotuj, aż będzie miękka, ale nadal jędrna, około 5 do 7 minut.
Usuń fasolę z wody do dużej miski z lodowatą wodą, aby zachować kolor i zatrzymać gotowanie.
Odcedź fasolę i odstaw na bok.
Rozpuść 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta. Dodaj grzyby, dopraw solą i pieprzem do smaku i smaż około 3 do 5 minut.
Dodaj mąkę i mieszaj przez kolejną minutę, aby ugotować smak surowej mąki, a następnie ubij śmietanę. Gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aby połączyć smaki i posmakować przypraw.
Pokrój zieloną fasolkę na 2-calowe kawałki. Pozostałe 2 łyżki masła rozpuść na małej patelni. Zmiażdż płatki zbożowe w zamykanej plastikowej torbie i dodaj je na patelnię z masłem. Rzuć do płaszcza.
Rozłóż zieloną fasolkę na dnie 9-calowego naczynia żaroodpornego.
Zalej fasolę całą mieszanką sosu grzybowego i posyp startym serem.
Posyp posmarowanymi masłem płatkami zbożowymi i piecz w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F, aż uzyskasz jasnozłoty kolor i szampan, około 20 minut.
Wyjmij z piekarnika i podawaj.