River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax)

River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax)
River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax) może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 60 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, ocet winny, koperek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Gravad Laks (Vel Gravad Lax, Gravlax, Grav Lax, Gravlaks), Makrela Gravlax z pieczonym Puree z czerwonej papryki, oraz River Cottage ' s Seared Squid.

Instrukcje

1
Najszybszym sposobem przygotowania makreli jest pobranie filetu z obu stron ryby bezgrzebieniowej, w stylu obcinania przynęty-tj. krojenie od głowy do ogona jak najbliżej kręgosłupa. Wytrzyj krew lub flaki z planszy, nad którą pracujesz. Całe ramy (tj. szkielety z wciąż założonymi głowami i ogonami oraz przymocowanymi wnętrznościami), z których pobrano filety, można przechowywać i zamrażać, a następnie wykorzystać później na przynętę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Wymieszać wszystkie składniki na lekarstwo.
3
Posypać niektóre lekarstwo lekko na dnie wybranej tacy, pole, lub naczynia, a następnie umieścić pierwszą warstwę filetów na jego stronie skóry w dół, z cienkimi krawędziami tylko nakładania. Następnie posypać kolejną, nieco grubszą warstwą utwardzacza. Ułóż kolejną warstwę skóry makreli bokiem do góry i posypać kolejną warstwą leku, a następnie umieść kolejną warstwę skóry bokiem do dołu (jak pokazano powyżej po lewej). Kontynuuj, dopóki nie zużyjesz wszystkich ryb lub nie napełnisz naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Umieść deskę/pokrywkę / płytę na wierzchu ostatniej warstwy i obciążaj ją cegłą, słoikiem do przechowywania lub czymkolwiek, co przyjdzie do ręki.
5
Wstawić do lodówki. Możesz jeść gravad max po 24 godzinach, ale 48 jest najlepsze. Na naprawdę duże filety można było czekać 72 godziny.
6
Wyjmij deskę i ostrożnie wyciągnij filety, jeden po drugim. Należy je bardzo szybko spłukać, a następnie natychmiast osuszyć czystą szmatką lub ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Można podawać całe filety, pozostawiając gościom problem odcięcia go od skóry i unikania pinbones (które wciąż tam są, biegnące po środku każdego fileta). Możesz też być milszy i przyciąć rybę przed podaniem. Tak więc umieść utwardzony filet na desce, od strony skóry w dół i uruchom elastyczny nóż do filetowania między ciałem a skórą. Alternatywnie, można czasami po prostu rozpocząć proces z nożem, a następnie odkleić skórę palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Teraz odetnij filet bez skóry z obu stron linii pinbone, aby uzyskać 2 długie filety - i bardzo cienki kawałek odpadu w środku z kośćmi, który powinieneś wyrzucić. Filet po stronie brzucha może wymagać ostatecznego przycięcia w celu usunięcia drobnych kości brzucha.
9
Do sosu: wymieszać musztardę, cukier i ocet razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
10
Dodać koperek, dobrze wymieszać i pozostawić do maceracji na kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
11
Ponownie wymieszać, a następnie wymieszać z creme fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
12
Podawać makrelę – 2 całe filety lub 4 przycięte kawałki na osobę-z kremowym sosem na boku i dużą ilością brązowego chleba i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W48 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn