Risotto Ze Szparagami
Risotto ze szparagami wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 393 kalorie. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz pod ręką szparagi, parmezan, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Risotto z szynką i szparagami, Risotto Ze Szparagami, oraz Risotto Ze Szparagami.
Instrukcje
W małym rondlu przynieś bulion na wolnym ogniu.
Rozgrzać olej w dużym garnku.
Dodać cebulę i ryż i gotować, mieszając, aż ryż jest rumiany, o 5 protokół. Wymieszać w bulionie, 1/2 szklanki na raz, i gotować, stale mieszając, aż prawie cały bulion jest wchłaniany przed dodaniem więcej, aż ryż jest al dente, o 20 minut; dodać gorącą wodę, jeśli potrzebujesz więcej płynu. Około 5 minut przed ryżem, dodać szparagi, masło i parmezan i gotować, aż szparagi będą miękkie-chrupiące.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casan Emma Chianti Classico z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Casa Emma Chianti Classico]()
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.