Risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Risotto ze szparagami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 608 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, tymianek cytrynowy, sałatę bibb i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Ze Szparagami, Risotto Ze Szparagami, oraz Risotto Ze Szparagami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obierz dolną trzecią łodygę szparagów obieraczką do warzyw. Zatrzaśnij każdą łodygę, gdzie łamie się naturalnie; zarezerwuj 4 obrane dna dla crostini (poniżej). Cienko pokroić 6 szparagów i umieścić resztę dna w rondlu z 8 szklankami wody i tymianku, aby zrobić bulion szparagowy; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
CrostiniCrostini
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Rozgrzać 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż półprzezroczyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż błyszczący, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Dodać 1 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Wlać wino i mieszać do wchłonięcia. Wymieszaj 1/2 szklanki bulionu szparagowego do wchłonięcia (dodaj bulion za pomocą chochli, utrzymując na patelni bryły). Kontynuuj dodawanie bulionu w krokach 1/2 szklanki, stale mieszając i pozwalając na wchłonięcie płynu przed dodaniem więcej, około 10 minut. (Powinno ci zostać około połowy bulionu.) Wymieszać z plasterkami szparagów i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, aż ryż jest po prostu miękkie, 5 do 8 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
W międzyczasie umieścić końcówki szparagów na dużej patelni, przykryć wodą i doprawić solą i pieprzem. Dusić na średnim ogniu, aż po prostu miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Do risotto dodaj pozostałe 2 łyżki masła, parmezan i sok z cytryny. Sałatę wymieszać, zdjąć z ognia i doprawić solą. Dzielimy na miseczki, topujemy robiolą i doprawiamy pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Końcówki szparagów skropić oliwą z oliwek i łyżką risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
11
Zdjęcia Roland Bello
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn