Risotto Z Zieloną Fasolą
Risotto z zieloną fasolą może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Risotto Z Zieloną Fasolą, Zabawa z jedzeniem lub Fava Bean Risotto Timbale-Jeu de nourriture ou une timbale de risotto aux fèves, oraz Zielone Risotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę przyciąć i pokroić na kawałki wielkości kęsa. Przynieś fasolę i 1/4 bulionu szklanki do wrzenia w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; gotować 10 minut lub aż chrupiące-przetargu.
Fasolę wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok.
Doprowadzić pozostały bulion na wolnym ogniu w rondlu (nie gotować), utrzymując ciepło na małym ogniu.
Dodać masło, posiekaną cebulę i czosnek do bulionu w holenderskim piekarniku; gotować 3 protokół.
Dodać ryż i białe wino i gotować, stale mieszając, 5 minut lub do momentu wchłonięcia płynu. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj 1 szklankę gotującego się bulionu do mieszaniny ryżu w holenderskim piekarniku i gotuj, często mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałym bulionem, 1 szklanka na raz. (Czas gotowania wynosi około 15 do 20 minut.)
Wymieszać z fasolą, tymiankiem, pieprzem i parmezanem; podawać natychmiast.
Risotto szparagowe: Zastąp 1 funt świeżych szparagów fasolką szparagową. Postępuj zgodnie z zaleceniami.