Risotto z wędzoną makrelą

Risotto z wędzoną makrelą
Risotto z wędzoną makrelą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 28g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, cebuli, dymki i szpinaku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 228 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rolada Z Wędzonej Makreli, Makrela Wędzona, Soczewica I Sałata, oraz Kubki z wędzoną makrelą i chrzanem.

Instrukcje

1
Masło rozgrzać na dużej patelni. Podsmażamy cebulę, smażymy delikatnie przez 5 minut, aż zmięknie. Wymieszać z ryżem i wymieszać, aż pokryje się masłem, a następnie wlać wino i niech bąbelki, aż prawie wszystko zniknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wlać połowę wywaru, dobrze wymieszać, a następnie pozostawić do delikatnego gotowania przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Dodać połowę pozostałego wywaru, ponownie wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Dodawać bulion i gotować, aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Obrać skórę z makreli, zeskrobać Ciemnobrązowe mięso, a następnie płatki. Mieszamy z ryżem z dymką i szpinakiem, gotujemy aż szpinak lekko zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
MakrelaMakrela
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Podawać od razu.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Risotto można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn