Risotto z wędzoną makrelą
Risotto z wędzoną makrelą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 28g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, cebuli, dymki i szpinaku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 228 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rolada Z Wędzonej Makreli, Makrela Wędzona, Soczewica I Sałata, oraz Kubki z wędzoną makrelą i chrzanem.
Instrukcje
Masło rozgrzać na dużej patelni. Podsmażamy cebulę, smażymy delikatnie przez 5 minut, aż zmięknie. Wymieszać z ryżem i wymieszać, aż pokryje się masłem, a następnie wlać wino i niech bąbelki, aż prawie wszystko zniknie.
Wlać połowę wywaru, dobrze wymieszać, a następnie pozostawić do delikatnego gotowania przez 10 minut.
Dodać połowę pozostałego wywaru, ponownie wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Dodawać bulion i gotować, aż ryż będzie miękki.
Obrać skórę z makreli, zeskrobać Ciemnobrązowe mięso, a następnie płatki. Mieszamy z ryżem z dymką i szpinakiem, gotujemy aż szpinak lekko zwiędnie.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto można łączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.