Risotto z pieczonym czosnkiem i serem
Risotto z pieczonym czosnkiem i serem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,01 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli natrzeć szałwia, oliwa z oliwek, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 27%. Podobne przepisy to Risotto Z Pieczonym Czosnkiem, Łatwe Risotto z kurczakiem i pieczonym czosnkiem, oraz Risotto z pieczoną czerwoną papryką i kozim serem.
Instrukcje
Odciąć spiczasty koniec czosnku; umieścić czosnek na kawałku folii aluminiowej. Fold folia do uszczelnienia.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut; ostudzić. Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku i posiekać. Odstawić.
Usunąć łodygi z grzybów i wyrzucić. Cienko pokroić czapki grzybowe.
Roztopić masło z olejem w 2-ćwiartkowym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i grzyby, i smażyć 2 do 3 protokół.
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę. Wymieszać kukurydzę i wino; zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż wino zmniejszy się o połowę.
Dodaj 1/2 szklanki gorącego bulionu i gotuj, ciągle mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałym gorącym bulionem, 1/2 szklanki na raz, aż ryż będzie miękki. (Całkowity czas gotowania wynosi około 35 do 45 minut.)
Wymieszać tymianek i 3 kolejne składniki.
Dodać serek śmietankowy i posiekany prażony czosnek, mieszając do wymieszania.