Risotto Z Krewetkami Kung Pao
Risotto z krewetkami Kung Pao może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,81 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać olej sałatkowy, imbir, prażone orzeszki ziemne, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???), oraz Kung Pao Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-do 12-calowy nonstick patelni na dużym ogniu, mieszać krewetki aż różowy, o 2 protokół.
Dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, imbir, chili i olej sałatkowy na patelnię. Mieszać, aż warzywa są kulejące, o 3 protokół.
Dodaj ryż do patelni i mieszać aż nieprzezroczyste, 1 do 2 protokół.
Dodaj sherry i bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować, często mieszając, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, o 15 protokół.
Dodaj krewetki i mieszać tylko do gorąca, 1 do 2 protokół. Wymieszać z olejem sezamowym.
Kadzi risotto do szerokich misek lub kopiec na talerzach.
Porcje posypać posiekaną papryką i orzeszkami ziemnymi.
Dodaj sos sojowy do smaku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto