Risotto Z Grzybami Orzo
Grzybowe Risotto Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 588 kalorii, 22g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka masła, szalotki, makaronu orzo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto Orzo z grzybami, Orzo Risotto, oraz Garden Orzo Risotto.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła na 12-calowej patelni na dużym ogniu.
Dodać 12 uncji pokrojone grzyby i 3/4 szklanki posiekanej szalotki lub cebuli; gotować, często mieszając, aż grzyby są lekko rumiane, 9 do 12 protokół.
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać 2 łyżki masła i 2 szklanki suszonego makaronu orzo; mieszać często, aż makaron będzie jasnozłoty, około 2 minut.
Dodaj 3 szklanki bulionu z kurczaka i 1/2 szklanki wytrawnego sherry. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i dusić, często mieszając, aż makaron będzie miękki do ugryzienia i większość płynu zostanie wchłonięta, 9 do 11 minut. Jeśli mieszanina staje się zbyt gęsta przed makaronem, dodaj trochę więcej bulionu.
Wymieszać 1/3 szklanki startego parmezanu z solą i pieprzem do smaku. Łyżka risotto do szerokich misek i posypać trochę posiekanej pietruszki i więcej parmezanu do smaku.