Risotto Z Grzybami
Risotto grzybowe to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka bulionu warzywnego, parmezanu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Risotto ai funghi (risotto grzybowe), Risotto Z Grzybami, oraz Risotto Z Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć borowiki i 1/2 szklanki gorącej wody. Moczyć przez 30 minut, aby zmiękczyć.
Grzyby odcedzić, odcedzić płyn, a następnie posiekać grzyby.
Umieścić zapas w rondlu i doprowadzić tylko do simmer.In duży rondel na średnim ogniu, roztopić 2 łyżki masła z oliwą z oliwek.
Dodaj cebulę i smażyć do miękkości i półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać grzyby, tymianek i gotować, mieszając, o 4 protokół. Wymieszać ryż i gotować, mieszając, aż ziarna będą gorące i pokryte olejem, około 2 minut.
Dodaj wino i kontynuuj gotowanie, często mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Dodać bulion grzybowy i bulion warzywny, 1/2 szklanki na raz, ciągle mieszając i upewniając się, że ciecz została wchłonięta przed dodaniem więcej. Gdy ryż jest w połowie ugotowany, doprawić solą i pieprzem. Risotto odbywa się, gdy ziarna ryżu są kremowe Na zewnątrz i jędrne, ale delikatne do ugryzienia, 20 do 25 minut. Ryż jest różny, więc możesz nie potrzebować całego zapasu lub możesz potrzebować więcej. Jeśli wymagana jest większa ilość płynu, użyj gorącej wody.
Wyjąć risotto z ognia. Wymieszać z pozostałym masłem i serem. Łyżka risotto do misek i podawać natychmiast.