Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda

Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 670 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka oliwy z oliwek, rosół z kurczaka, chard szwajcarski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Risotto z gorzką zielenią i kozim serem Gouda, Gorzkie warzywa z migdałami i kozim serem, oraz Gorzkie warzywa z migdałami i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać posiekane łodygi chard i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać liście chard i gotować, podrzucając, aż zwiędną, o 3 protokół.
Odcedzić chard i przenieść do miski. Doprawić solą i pieprzem. Wytrzyj patelnię.
W rondlu, doprowadzić wywar na wolnym ogniu.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 7 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż ryż jest pokryta oliwą z oliwek, o 2 protokół.
Dodaj 1 szklankę gorącego wywaru i gotuj, często mieszając, aż ryż wchłonie większość wywaru, około 3 minut. Kontynuuj gotowanie risotto, dodając 1 szklankę wywaru na raz i ciągle mieszając pomiędzy dodatkami, aż wywar zostanie wchłonięty. Risotto robi się, gdy jest kremowe, a ziarna ryżu są po prostu miękkie, około 20 minut.
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z serem, masłem i gotowanym boczkiem. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Zalecenie wina: bogate Chianti Classico będzie echo kremowej tekstury Gouda i zmiękczyć ostrość zieleni. Spróbuj jednego z rocznika 1998, takiego jak Fontodi lub Vignamaggio.