Risotto z dyni, porem i bazylią
Przepis Risotto z dyni, pora, i bazylia może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka oliwy z oliwek, kostki dyni, tymianek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto Z Dyni, Porem I Bazylią, Zupa Z Dyni Z Porami, oraz Zapiekane ziemniaki i dyni z porami.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkich dużych potover średnich wysokiej ciepła.
Dodaj squash andsauté aż do początku zmiękczyć i brązoweround brzegi, o 5 protokół.
Transfersquash do średniej miski.
Zmniejszyć ogień do medium; dodaj pozostałą1 łyżkę oleju, pory i tymianek do samepot i mieszać do miękkości, ale nie Brązowy,o 5 protokół.
Dodać ryż i wymieszać 1 minutę.
Dodaj 1 szklankę bulionu i gotuj na wolnym ogniu,aż do wchłonięcia, często mieszając, 3 do 4 minut.
Dodawanie bulionu przez 1/2 garści, pozwalająckażdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniemnastępny, często mieszając, około 15 minut.Powrót squash do puli. Kontynuuj gotowanietylki ryż jest po prostu delikatny, ale nadal bardzo kremowy, mieszając delikatnie i często, około 10 minut dłużej (około 25 minut całkowitego czasu gotowania).
Zdjąć z ognia. Wymieszać wbasil i 3/4 szklanki świeżo startego Parmesancheese. Doprawić do smaku solą iprzyprawić.
Przełożyć do dużej miski i podawać z dodatkiem parmezanu.