Risotto Z Dyni
Przepis na risotto z dyni jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól i pieprz, masło, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Z Dyni, Risotto Z Dyni, oraz Risotto Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić squasha w 1/2-do 3/4-calowe kostki.
Doprowadzić bulion do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu; przykryć i zmniejszyć ogień do niskiej. Trzymaj ciepło.
W międzyczasie roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać squash, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 4 protokół.
Dodać ryż i gotować 2 protokół. Wymieszać z winem; gotować 1 minutę.
Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; dodaj 1/2 szklanki gorącego bulionu, stale mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałym bulionem, 1/2 szklanki na raz. (Całkowity czas gotowania wynosi około 20 minut.) Wymieszać z parmezanem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć do dużej miski.
* Można zastąpić 8 szklanek bulionu z kurczaka.