Risotto Warzywne Po Grecku
Jeśli masz o 30 minut do spędzenia w kuchni, Greckie Risotto warzywne może być niesamowite bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Na 3,27 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga cebuli, rukoli, grochu i szalotki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kebaby warzywne po grecku z Orzo i fetą, Grecka sałatka warzywna z domowym greckim winegretem, oraz Greckie Risotto z krewetkami i szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przynieś 5 filiżanek bulionu warzywnego na wolnym ogniu. W innym średnim rondlu podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę do oleju i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 3 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj 1 szklankę gorącego wywaru i gotuj mieszając, aż wywar się wchłonie. Kontynuuj dodawanie gorącego wywaru, 1 szklanki na raz i mieszając od czasu do czasu, aż zostanie całkowicie wchłonięty przed dodaniem więcej. Kontynuuj gotowanie, aż ryż jest al dente i ciecz jest zagęszczony, o 20 minut w sumie.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cukinię i szalotki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Dodać groszek i rukolę i gotować, aż rukola zwiędnie, o 1 minutę.
Dodać pozostały 1 szklankę bulionu warzywnego, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do duszenia.
Wymieszaj warzywa i ich płyn do risotto i gotuj, aż ryż będzie kremowy, około 1 minuty. Doprawić risotto solą i pieprzem. Łyżka risotto do misek i podawać z parmezanem.