Risotto Warzywne Po Grecku

Risotto Warzywne Po Grecku
Jeśli masz o 30 minut do spędzenia w kuchni, Greckie Risotto warzywne może być niesamowite bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Na 3,27 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga cebuli, rukoli, grochu i szalotki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kebaby warzywne po grecku z Orzo i fetą, Grecka sałatka warzywna z domowym greckim winegretem, oraz Greckie Risotto z krewetkami i szparagami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu przynieś 5 filiżanek bulionu warzywnego na wolnym ogniu. W innym średnim rondlu podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać cebulę do oleju i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
3
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
4
Dodaj 1 szklankę gorącego wywaru i gotuj mieszając, aż wywar się wchłonie. Kontynuuj dodawanie gorącego wywaru, 1 szklanki na raz i mieszając od czasu do czasu, aż zostanie całkowicie wchłonięty przed dodaniem więcej. Kontynuuj gotowanie, aż ryż jest al dente i ciecz jest zagęszczony, o 20 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Tymczasem na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać cukinię i szalotki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
7
Dodać groszek i rukolę i gotować, aż rukola zwiędnie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
8
Dodać pozostały 1 szklankę bulionu warzywnego, doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
9
Zdjąć z ognia.
10
Wymieszaj warzywa i ich płyn do risotto i gotuj, aż ryż będzie kremowy, około 1 minuty. Doprawić risotto solą i pieprzem. Łyżka risotto do misek i podawać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn