Risotto kurkowe z cukinią i smażoną Prosciutto
Przepis Kurka Risotto z cukinią i smażoną Prosciutto może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1378 kalorii, 38g białka, oraz 82g tłuszczu. Na 8,11 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ryż arborio, cebula, Wino i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cukinia Kurka Brązowy Ryż Risotto, Risotto kurkowe i garnek do Risotto Lagostina, oraz Risotto gruszkowe z Prosciutto i smażonymi liśćmi szałwii.
Instrukcje
Połowę masła roztopić na dużej patelni ze skośnymi bokami.
Dodać cebulę i gotować, aż pachnące i półprzezroczyste, o 8 protokół. W międzyczasie dodać bulion do rondla i doprowadzić go do bardzo niskiego stanu.
Dodać ryż i mieszać, aż dobrze pokryte masłem. Gotować, aż masło zbrązowieje trochę i patelnia potrzebuje deglazing.
Dodaj białe wino, aby poluzować brązowe masło z dna patelni.Powoli wlewać łyżkę bulionu pełną po łyżce pełnej, mieszając między każdym dodatkiem. Poczekaj, aby dodać więcej, aż poprzedni dodatek zostanie prawie wchłonięty.Keeep gotowania i dodając więcej bulionu, aż ryż jest al dente i kremowy, o 20 protokół. Ale nie polegaj na wyczuciu czasu, spróbuj ryżu często, aby uzyskać idealną konsystencję. Nie martw się, jeśli nie wykorzystasz wszystkich zapasów, aby uzyskać odpowiednią teksturę. Smak przypraw.Zdejmij ryż z ognia i wymieszaj 2 łyżki masła, parmezan, cukinię pokrojoną w kostkę i ocet z czerwonego wina. Zostaw ryż w spokoju na minutę, aby ryż wchłonął większość płynu. W międzyczasie prosciutto podsmażamy na patelni na średnim ogniu. Staraj się zachować plastry w całości, ale jest w porządku, jeśli się rozpadną.
Usuń je, gdy są ostre, do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby osuszyć.
Dodaj 1 łyżkę masła do tej samej patelni i pozwól jej się stopić.
Dodać grzyby i gotować do miękkości.
Dodać kilka łyżek pozostałego wywaru i odsączyć patelnię.
Dodać końcową łyżkę masła, szczyptę oliwy z oliwek i sok z cytryny. Aby podać, łyżka risotto na talerze i wlać grzyby i soki na każdej porcji. Na wierzchu usmażone prociutto.