Risotto kurkowe z cukinią i smażoną Prosciutto

Risotto kurkowe z cukinią i smażoną Prosciutto
Przepis Kurka Risotto z cukinią i smażoną Prosciutto może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1378 kalorii, 38g białka, oraz 82g tłuszczu. Na 8,11 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ryż arborio, cebula, Wino i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cukinia Kurka Brązowy Ryż Risotto, Risotto kurkowe i garnek do Risotto Lagostina, oraz Risotto gruszkowe z Prosciutto i smażonymi liśćmi szałwii.

Instrukcje

1
Połowę masła roztopić na dużej patelni ze skośnymi bokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać cebulę i gotować, aż pachnące i półprzezroczyste, o 8 protokół. W międzyczasie dodać bulion do rondla i doprowadzić go do bardzo niskiego stanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodać ryż i mieszać, aż dobrze pokryte masłem. Gotować, aż masło zbrązowieje trochę i patelnia potrzebuje deglazing.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj białe wino, aby poluzować brązowe masło z dna patelni.Powoli wlewać łyżkę bulionu pełną po łyżce pełnej, mieszając między każdym dodatkiem. Poczekaj, aby dodać więcej, aż poprzedni dodatek zostanie prawie wchłonięty.Keeep gotowania i dodając więcej bulionu, aż ryż jest al dente i kremowy, o 20 protokół. Ale nie polegaj na wyczuciu czasu, spróbuj ryżu często, aby uzyskać idealną konsystencję. Nie martw się, jeśli nie wykorzystasz wszystkich zapasów, aby uzyskać odpowiednią teksturę. Smak przypraw.Zdejmij ryż z ognia i wymieszaj 2 łyżki masła, parmezan, cukinię pokrojoną w kostkę i ocet z czerwonego wina. Zostaw ryż w spokoju na minutę, aby ryż wchłonął większość płynu. W międzyczasie prosciutto podsmażamy na patelni na średnim ogniu. Staraj się zachować plastry w całości, ale jest w porządku, jeśli się rozpadną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
ProsciuttoProsciutto
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Usuń je, gdy są ostre, do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Dodaj 1 łyżkę masła do tej samej patelni i pozwól jej się stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać grzyby i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8
Dodać kilka łyżek pozostałego wywaru i odsączyć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Dodać końcową łyżkę masła, szczyptę oliwy z oliwek i sok z cytryny. Aby podać, łyżka risotto na talerze i wlać grzyby i soki na każdej porcji. Na wierzchu usmażone prociutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia29
Magazyn