Risotto Krabowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Crab Risotto spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 466 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.06 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pietruszkę, bazylię, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako drogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to King Crab Risotto, Risotto krabowo-Kokosowe z Mango, oraz Risotto Milanese Crab Cakes.
Instrukcje
Bulion i wodę połączyć w sosie-patelni(nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół.
Dodać ryż; zmniejszyć ogień do średniego i gotować 3 minuty, stale mieszając. Mieszać w winie; gotować, aż płyn prawie się wchłonie, ciągle mieszając.
Dodać mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając; gotować, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (około 20 minut). Wymieszać z krabów, pietruszki, i bazylii; gotować 2 minuty lub aż dokładnie ogrzane, stale mieszając. Łyżka na talerze; posypać serem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.