Risotto jęczmienne ze szparagami i orzechami laskowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj risotto jęczmiennego ze szparagami i orzechami laskowymi. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz ząbek czosnku, pieprz, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Risotto jęczmienne z karczochami i szparagami, Jęczmienne "Risotto" ze szparagami i Shiitakes, oraz Risotto jęczmienne ze szparagami i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Górną trzecią łodygę szparagów pokroić ukośnie w plastry o grubości 1/2 cala, zachowując końcówki i plastry razem, a następnie grubo posiekać resztę. Doprowadzić wodę (5 1/2 szklanki) i 1/2 łyżeczki soli do wrzenia w rondlu 3-do 4-quart, następnie dodać posiekane szparagi i gotować, odkryte, aż bardzo miękkie, 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Przenieść łyżką szczelinową do robota kuchennego (nie blendera, który wymagałby dodania płynu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
łyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać zarezerwowane końcówki szparagów i plasterki do wrzącej wody i gotować, odkryte, aż chrupiące-miękkie, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Woda
4
Przełóż łyżką szczelinową na sito, zachowując płyn do gotowania na patelni i spłucz pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Sito
Patelnia
5
Dobrze spuścić i rezerwy w innej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Odmierz płyn do gotowania i, jeśli to konieczne, dodaj wystarczającą ilość wody, aby doprowadzić całość do 4 filiżanek, a następnie rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
7
Cebulę ugotować z pieprzem i 1/4 łyżeczki soli w oleju w 4-do 5-quart ciężkiego garnka na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Cebula
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
9
Dodać wino i gotować, mieszając, aż płyn zostanie wchłonięty, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
10
Dodaj 4 szklanki zarezerwowane szparagi-gotowanie płynu i doprowadzić do wrzenia, przykryte, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż jęczmień będzie miękki (powinien być żucia) i mieszaninę zagęszcza się do konsystencji gulaszu, 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Jęczmień
11
W międzyczasie, czosnek i zacieru do pasty z pozostałą 1/4 łyżeczki soli z boku dużego ciężkiego noża, następnie dodać do szparagów w robocie kuchennym wraz ze skórką i przecier do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Czosnek
Mięso Mielone
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Nóż
12
Gdy jęczmień jest ugotowany, wymieszaj z purée szparagowym, mieszaniną szparagów i wystarczającą ilością wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję i gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż będzie gorąco, około 1 minuty. Wymieszać z serem, następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szparagi
Jęczmień
Ser
Woda
13
Podawać z orzechami laskowymi i dodatkowym serem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Ser
14
Notatki Kucharzy
15
* Jęczmień można gotować w około połowie czasu w szybkowarze 6-do 8-litrowym. Postępuj zgodnie z przepisem, gotowanie cebuli w szybkowarze, odkryte, a następnie dodanie jęczmienia i wina zgodnie z powyższym. Po dodaniu płynu do gotowania szparagów uszczelnić Szybkowar pokrywką i gotować pod wysokim ciśnieniem, zgodnie z instrukcją producenta, 18 minut. Umieść szybkowar w zlewie (nie zdejmuj pokrywy) i przepuść zimną wodę przez pokrywę, aż ciśnienie całkowicie spadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Jęczmień
Cebula
Woda
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybkowar
16
Zdejmij pokrywkę i kontynuuj przepis, używając szybkowaru (bez pokrywki) jako garnka.* Szparagi mogą być cięte i gotowane, posiekane łodygi przecierane, a woda do gotowania zarezerwowana 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzona w oddzielnych szczelnych pojemnikach.