Risotto Grzybowo-Ziołowe

Risotto Grzybowo-Ziołowe
Risotto Grzybowo-ziołowe może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 238 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka arborio, wina, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Grzybowo-ziołowe Risotto owsiane # SundaySupper, Risotto ai funghi (risotto grzybowe), oraz Risotto ziołowo-Parmezanowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać olej do 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu; gdy gorące, dodać cebulę i grzyby i mieszać często, aż cebula jest zwiotczała i płyn odparował, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać ryż i mieszać, aż nieprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
3
Dodaj wino i mieszaj, aż się wchłonie, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
4
Dodaj 4 1/2 szklanki bulionu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż ryż jest tender do gryźć, 15 do 20 minut. Jeśli pożądana jest kremowa konsystencja, wymieszaj około 1/2 szklanki więcej bulionu. Wymieszać z serem, pietruszką, szałwią, estragonem i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
BulionBulion
TymianekTymianek
RyżRyż
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
6
Czyszczenie grzybów: przycinanie twardych lub przebarwionych spodów łodyg grzybów i wszelkich posiniaczonych plam lub przebarwień. (W przypadku shiitakes i ostryg usuń całą włóknistą łodygę.) W przypadku twardych grzybów, takich jak portabellas, wytrzyj brud wilgotną szmatką lub umieść w durszlaku, dokładnie spłucz pod chłodną bieżącą wodą i osusz ręcznikami. W przypadku delikatnych grzybów, które mają wiele miejsc do ukrycia brudu, takich jak kurki i jeże, zanurz się w misce z chłodną wodą i delikatnie wstrząśnij dłońmi, aby usunąć wszelkie cząstki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby KurkoweGrzyby Kurkowe
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
GrzybyGrzyby
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
OstrygiOstrygi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Odcedzić, dokładnie spłukać pod bieżącą wodą i delikatnie osuszyć ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn