Cytrynowe Risotto może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 483 kalorie, 7G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.69 za porcję. 69 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka masła, parmezanu, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Risotto Cytrynowe, Risotto Z Peanem I Cytryną, oraz Risotto w cytrynowym kubku.
Instrukcje
1
Umieść szalotki i seler w mini robocie kuchennym i blitz, aż zostaną drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Seler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2
Podgrzać połowę masła, oleju i szalotki i mieszanki selera w szerokim rondlu, i gotować, aby zmiękczyć mieszaninę przez około 5 minut, upewniając się, że nie przykleja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Seler
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wymieszać w ryżu, mieszając, aby dać mu dobrą powłokę oleju i masła. W międzyczasie podgrzej bulion w innym rondlu i trzymaj go w miejscu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Stado
Ryż
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Do ryżu włóż chochlę bulionu i mieszaj, aż bulion się wchłonie. Następnie dodaj kolejną chochlę i ponownie wymieszaj. Kontynuuj to, aż ryż będzie al dente. Możesz nie potrzebować całego zapasu, równie dobrze możesz dodać gorącą wodę z czajnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
Ryż
5
Na risotto zmiksować skórkę z cytryny i rozmaryn, a w małej miseczce ubić żółtko, sok z cytryny, parmezan, śmietanę i pieprz.
Kiedy risotto jest gotowe - kiedy ryż nie jest już kredowy, ale wciąż ma trochę kęsów-zdejmij go z ognia i dodaj miskę z jajeczną, cytrynową mieszanką, a pozostałe masło i sól do smaku.