Risotto al Cabernet

Risotto al Cabernet
Risotto al Cabernet może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $5.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 1204 kalorii, 37g białka, oraz 38 g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano, wino, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Cabernet Żurawina, Ciasteczka Cabernet, oraz Cabernet Żurawina.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotować wywar z kurczaka; zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i zachować ciepło podczas przygotowywania risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu 4-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj cebulę i szczyptę soli i smażyć na średnim ogniu, aż będzie miękki i półprzezroczysty, ale nie w ogóle rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Dodać ryż i nadal saute, powłoka ryż z olejem, aż ziarna są lekko tosty, o 4 do 6 protokół. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać względnie stałą temperaturę patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj białe wino i mieszaj, aż prawie całkowicie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
6
Zacznij dodawać gotujący się wywar do ryżu, 1 chochlę na raz, stale mieszając ryż i kontynuując gotowanie na stałym niskim wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Dodaj więcej zapasów za każdym razem, gdy ostatni dodatek jest prawie, ale nie całkowicie wchłaniany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
8
Około 15 minut po rozpoczęciu dodawania wywaru przetestuj ryż, gryząc ziarno. Robi się to, gdy jest prawie ugotowany, ale nadal al dente, powinieneś być w stanie poczuć mały kęs w środku ziarna, ale nie powinno smakować niegotowane lub ziarniste. Nie martw się, jeśli nie zużyłeś wszystkich zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z masłem, parmezanem i 1 szklanką wina Cabernet do rozpuszczenia masła i sera. Dostosuj przyprawy w razie potrzeby z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Przełożyć na talerz lub pojedyncze płytkie miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Udekoruj mżawką wina i tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
12
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn