Risotto al Balsamico

Risotto al Balsamico
Przepis Risotto al Balsamico jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 45. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Broccoli Balsamico, Kurczak Balsamico, oraz Kotlety Cielęce Balsamico dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu, gotować ocet balsamiczny na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowane do 2 łyżki stołowe, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W średnim rondlu doprowadzić wywar warzywny do wrzenia. Przykryj i utrzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać szalotka i liść laurowy i gotować na umiarkowanym ogniu, aż szalotka zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
5
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż ziarna będą równomiernie pokryte olejem, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Dodać wino i dusić na umiarkowanym ogniu, aż prawie odparuje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj tyle gorącego wywaru, aby przykryć ryż i gotuj, mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie wywaru 1/2 szklanki na raz i ciągle mieszając, aż zostanie prawie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest al dente i zawieszone w gęstym, kremowym sosie, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Wyrzucić liść laurowy i wymieszać w 1 łyżce balsamicznej redukcji. Wymieszać z masłem i trzema łyżkami sera i doprawić solą i pieprzem. Łyżka risotto do misek, skropić pozostałą 1 łyżką balsamicznej redukcji i posypać więcej sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
RedukcjaRedukcja
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Serwuj od razu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje45
Ocena Zdrowia6
Magazyn