Rigatoni z kalafiorem i sosem pomidorowym
Rigatoni z kalafiorem i sosem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 625 kalorii, 20g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cienkich liści bazylii, sól, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 85% to danie jest super. Spróbuj Zapiekane Rigatoni z kalafiorem w pikantnym różowym sosie, Rigatoni w kremowym sosie pomidorowym, oraz Rigatoni z pikantnym sosem pomidorowo-wódkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanie małym ogniu, mieszając często, aż złoty kolor, o 5 protokół. Lub tosty w piekarniku 350 przez 5 do 10 minut.
Na dużej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, mieszając, o 30 sekund. Zwiększyć ciepło do umiarkowanego.
Dodać kalafior, pomidory, rodzynki, wodę i sól i doprowadzić sos na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, aż kalafior jest bardzo delikatny, o 10 protokół.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować rigatoni aż tylko zrobić, o 14 protokół.
Odcedzić rigatoni i wrzucić orzeszki piniowe, SOS kalafiorowy, bazylia, parmezan, i pieprz.
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Zalecenie wina: Barbera to codzienne wino Piemontu, a ten makaron pokaże ci, dlaczego. Bogate w kwasy, niskie taniny i pełne jasnego owocowości jeżyn, Barbery są prawdopodobnie najlepszymi winami na świecie, które można podawać z daniami na bazie pomidorów.