Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym

Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym
Przepis jajko Ravioli (uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis służy 6 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pełnoziarnisty ser ricotta, wstążki z liści szałwii, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej, Raviolo Z Żółtkiem Masła Truflowego, oraz Wołowina krótkie żebro i żółtko jaj Raviolo.

Instrukcje

1
W średniej misce umieścić ricottę i parmezan, lekko doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść do zamykanej plastikowej torby i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Umieść boczek na średniej patelni na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, o 10 do 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
4
Odcedzić i wyrzucić prawie cały tłuszcz boczku z patelni, pozostawiając tylko cienką powłokę i wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni. Zarezerwuj patelnię.Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.W międzyczasie Ustaw ręcznie wykręcaną maszynę do makaronu na najszerszym ustawieniu i lekko zmyj powierzchnię roboczą. Przygotowane ciasto makaronowe podzielić na 2 równe części. Przykryć 1 sztukę folią i odstawić. Używając rąk, naciśnij drugą połowę na okrągły dysk o grubości około 1/4 cala. Przełóż ciasto przez gładkie wałki maszyny. (Jeśli ciasto jest nieco lepkie, lekko odkurz je mąką.) Kontynuuj przekazywanie ciasta przez maszynę do makaronu, dostosowując się do następnego Węższego ustawienia z każdym przejściem, aż będzie bardzo cienki, o grubości około 1/16 cala lub wybierz numer 8 na większości maszyn. Wykończ zaokrąglone końce i wyrzuć (powinieneś mieć co najmniej 36 cali ciasta makaronowego w lewo). Złóż arkusz makaronu kilka razy, upewniając się, że obficie mąka lub umieścić folię między warstwami; odstawić. Powtórz proces z pozostałym ciastem. Lekko mąkę blachę do pieczenia i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
5
Połóż obie arkusze makaronu płasko na suchej, dobrze posmarowanej mąką powierzchni i wytnij 6 (6 cali) kawałków z każdego arkusza (tak, aby skończyć z kwadratami 6 na 6 cali). Odrzuć końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
6
Wyjmij nadzienie z lodówki i wyciąć otwór 1/2 cala z jednego z dolnych rogów torby. Na 6 kawałkach makaronu zrób pierścień nadzienia o średnicy około 1 1/2 cala (pozostaw środek pusty). Ułożyć drugi pierścień na pierwszym, tworząc gniazdo dla żółtka (pamiętaj, aby zużyć całe nadzienie). Mieć gotowy Frez Okrągły 4-1 / 2-lub 5-calowy. Rozbij 1 jajko, oddziel białko od żółtka i umieść białe w średniej misce. Używając skorupki jajka lub palców, delikatnie umieść żółtko w jednym z rurkowych pierścieni, uważając, aby nie złamać żółtka. Powtórz z pozostałymi 5 jajkami i pierścieniami. Zarezerwować białka do innego użytku.Używając pędzla do ciasta, wymieszaj mieszaninę wody z jajkiem na odsłoniętych krawędziach makaronu z pierścieniami żółtkowo-serowymi. Delikatnie przykryj pozostałe 6 kwadratów makaronu, zaczynając od jednej strony każdego kwadratu i układając makaron na nadzieniu i jajku, uważając, aby nie złamać żółtka. Wypchnij kieszenie powietrzne i mocno przyciśnij nadzienie i żółtko, aby je zamknąć. Na każdym raviolo wycentrować obcinacz wokół nadzienia i żółtka i odciąć dodatkowy makaron. Używając płaskiej szpatułki, ostrożnie przenieś ravioli na mąkę do pieczenia. Odrzuć ozdoby. Pozostawić zarezerwowaną patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
RavioliRavioli
SerSer
MakaronyMakarony
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać masło i gotować, aż białe ciała stałe mleka rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
8
Dodać szałwię i kawałki boczku, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
9
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić podczas gotowania ravioli.Delikatnie dodać 3 ravioli do wrzącej wody i gotować, aż pływają i nadzienie ser rozgrzewa się przez, O 2 1/2 do 3 protokół. (Nie przegotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
SerSer
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Usuń łyżką szczelinową, usuwając nadmiar wody pod łyżką ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
11
Umieść 1 raviolo na każdym z 3 talerzy. Delikatnie upuść pozostałe 3 ravioli do wody. Podczas gotowania łyżka pół sosu szałwiowo-bekonowego nad 3 plated ravioli. Powtórz z 3 pozostałymi ravioli i pozostałą połową sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
BoczekBoczek
SOSSOS
WodaWoda
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn