Ravioli z pieczoną cukinią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Ravioli z pieczoną cukinią. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 543 kalorie, 25g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz świeżo i parmezan, cukinia, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Ravioli Z Cukinii, Ravioli Wołowina I Cukinia, oraz Serowe Ravioli z cukinią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Cukinię umieścić w dużym naczyniu do pieczenia w jednej warstwie i skropić olejem, płatkami chili i 3 łyżkami parmezanu, następnie doprawić pieprzem i łyżeczką soli.
Dodać czosnek i pieczeń przez 20 protokół, podrzucając w połowie, aż do miękkości i po prostu złoty kolor. W międzyczasie dodaj ravioli i pozostałą sól do wrzącej wody. Powrót do wrzenia, często mieszając, aby zapobiec przywieraniu ravioli. Gotuj ravioli przez 3 minuty po tym, jak zaczną unosić się na wodzie.
Odcedzić i umieścić w dużej misce. Delikatnie wymieszać z prażoną cukinią, połową natki pietruszki i połową pozostałego parmezanu.
Podawać natychmiast z pozostałą pietruszką i parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto