Ravioli z dzikich grzybów w bulionie z borowikami
Ravioli z dzikich grzybów w bulionie z borowikami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.35 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mielony pieprz, borowiki, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dzika Kaczka Porcini Ravioli, Polenta z dzikich grzybów z sosem borowikowym, oraz Ravioli z dzikich grzybów Cyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Wyjąć z ognia; pozostawić do namoczenia, aż grzyby będą miękkie, około 20 minut.
Umieścić sitko na średniej misce; sitko linii z gazą. Odcedzić płyn do namaczania grzybów (zarezerwować grzyby do innego zastosowania).
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; zmniejszyć ogień do średnio-niskie i sauté aż szalotki są miękkie, o 5 protokół.
Dodać płyn do namaczania grzybów, następnie bulion z kurczaka, wino, Sherry, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 5 minut. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu przed użyciem.
Gotować ravioli w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody, aż po prostu miękkie, ale nadal twarde do gryzienia.
Dodaj ravioli do gorącego bulionu grzybowego; Chochla do misek.
Posypać zieloną cebulą i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetne wybory do Ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.