Ravioli Z Dyni
Need a wegetariańska przystawka? Ravioli z dyni może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz puree z dyni, pastę pomidorową, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest dobre. Spróbuj Ravioli z dyni z Pesto z pesto, Ravioli Z Dyni, oraz Ravioli Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ser, dynię, 1/2 łyżeczki soli i gałkę muszkatołową. Odstawić nadzienie na bok.
Wymieszać mąkę i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce; zrobić dobrze w środku mąki. Ubić koncentrat pomidorowy, olej i jajka, aż dobrze wymieszane, i wlać do studni w mące. Wymieszaj widelcem, stopniowo doprowadzaj mieszaninę mąki do środka łuku, aż ciasto zrobi kulkę. Jeśli ciasto jest zbyt suche, wymieszaj do 2 łyżek wody.
Zagnieść lekko na powierzchni pokrytej mąką, dodając mąkę, jeśli ciasto jest lepkie, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Przykryć i odstawić na kolejne 5 minut. Ciasto podzielić na 4 równe części.
Rozwałkować ciasto, jedna część na raz, w prostokąt o 12 x 10 cali. Resztę ciasta należy przykryć podczas pracy.
Zrzuć 2 poziome łyżeczki do herbaty na połowę prostokąta, w odległości około 1 1/2 cala w 2 rzędach po 4 kopce każdy. Zwilżyć krawędzie ciasta, a ciasto między rzędami mieszaniny dyni z wodą. Złóż drugą połowę ciasta nad mieszaniną dyni, naciskając ciasto wokół dyni.
Wytnij między rzędami nadzienia, aby zrobić ravioli; naciśnij krawędzie razem z widelcem lub pokrój kółkiem do ciasta. Dobrze uszczelnij krawędzie. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem z dyni.
Połóż ravioli na ręczniku.
Odstawić, obracając raz, aż do wyschnięcia, około 30 minut.
Gotować ravioli w 4 ćwiartkach wrzącej osolonej wody do miękkości; dokładnie odcedzić.