Ravioli z buraków z makiem: Casumziei
Ravioli z buraków z makiem: Casumziei może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 764 kalorie, 16G białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Mieszanka ricotta, sól i pieprz, mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Ravioli Z Buraków I Ricotty, Ser buraczano-Kozi " Ravioli, oraz Ravioli z buraków z pieczarkami smażonymi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Buraki skropić oliwą z oliwek. Zawiń w folię i piecz przez 45 minut, aż będzie bardzo miękki.
Zdjąć z ognia i po ostygnięciu obrać buraki i rozgnieść je widelcem lub masą ziemniaczaną.
W małej misce, połączyć tłuczone buraki, ricotta i mleko i dobrze wymieszać drewnianą łyżką do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Przygotuj ciasto makaronowe i rozwałkuj je do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Pokroić arkusz makaronu na 2-calowe kwadraty.
Umieść niewielką łyżkę nadzienia z buraków na środku połowy kwadratów, a na wierzchu pozostałe kwadraty, naciskając na krawędzie, aby uszczelnić. Odstawić, przykryć wilgotnym ręcznikiem, aż będzie gotowy do użycia.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować ravioli we wrzącej wodzie, aż gotowane przez i miękkie, o 5 protokół.
Odcedzić ravioli i umieścić w dużej misce. Wymieszać z roztopionym masłem i makiem i podawać z tartym serem.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkować makaron na maszynie do walcowania makaronu na żądaną grubość.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto